Tuesday, 31 May 2011

baby

ermm..

ALHAMDULILLAH

kawan aku dh selamat melahirkan baby boy...hehehe teruja jek kan tgk org len dpt baby.

aku plak bila agak nyer..??

hehehe...bilakah akan ku termengandung agak nyer yerk..hik~

tapi dh ckup bersedia ke nk pikul tanggungjawab bila dh de anak nnt..???

huurrmmm~  ????  ~

dah macam umah dah...









 hehehe..

semalam dh wat entry bout d furniture kan..
sp semalam dan2 maghrib tula lori anta barang2 perabot tu dtg..cehhh!!n luckly xtesasar waktu solat..(nsb bek sempat solat) xnyempat tol la depa2 nih...haih~

so malam td dh rasmi tido atas katel..weehhuuu~
selesa ckt badan aku nih.hik~..
n meja makan pon dh stat rasmi pagi td..hehehe

just sofa jek..cam kena touch-up kasik cantik ckt kondition tetiba dpt cam hampeh jek...!!!cess~

tapi xpe....

semalam dh cari tukang fix kan sofa tu...Alhamdulillah semua nyer ok...

so nnt dh susun atur n dah atau arah tuju umah sewa aku tu..aku kasik tunjuk gamba okk...~

ciooww~

Monday, 30 May 2011

rasa hepi sepanjang hari

hehehehe

tadi dah masuk 2 class dah..so fa semua ok..(ofkos ler ok coz class mengajar x stat lg td just briefing silibus jek)..so coming soon i'm not sure ok ke KO..hehehe...hope semuanyer ok n berjalan lancar for d whole semester (:

ok...ptg ni waiting for the perabot umah..ermm...bukan from IKEA ok...(huk sdey)...tp paham diri hanya mampu membeli di sinun jek..hurrmmm...

But..still hepi coz perabot umh dh hampir sempurna n nk kena touch-up2 sikit.so lps ni xde la mkn kat bawah lagi....n boleh la stat beli bunga (kasik berseri ckt umah),alas meja...

hurrmmm...cam teruja plak nk design umah ni..hehe..

so tgk la camne hasil nyer nnt...

:))

tabung oh tabung

YES!!

tabung dh semakin meningkat..

weehhuu

(padahal baru baper sen tah..suka dh cam org dpt bonus jek..wink3x)

Wednesday, 25 May 2011

nak jimat??

tak salah pon kalau berjimat dan menabung...:)


adoii bab berjimat cermat,

aku xpaham la orang sekeliling ni.

kalu ada orang bawak bekal (mcm aku) g keje mesti orang ingat org yg bawak bekal ni xde duit .. nak jimat..bukan and x semesti nyer okk....

korang xleh ke pikir kot2..dia bawak bekal b'coz of sayang ngn makanan semalam takut basi x abis baik panaskan n bawak jek g opis..makan kat opis..??

korang x leh ke pikir kot2..dia bawak bekal coz dia(wife) suka masakan tuk laki dia or dia(husband) suka masakan wife dia and coz of tat la depa2 ni bawak bekal g keje...

mungkin korang terpikir pesal masa bujang dulu TAK RAJIN pon bawak bekal...d answer is masa BUJANG DULU xde determination yg kuat seperti selepas kawen..lps kawan means de org yg support ko..(kalu husband,wife la sokong and kalu wife, husband la yg sokong pe yg korang nak buat.sorang2..sapa de nk sokong segala keputusan ko..???tak do okk....)

and kalu g keje nek kete..pastu de 1 ari or 1 minggu or de 1 bulan tu...tetiba ko bonceng nek moto or nek bas or LRT or seangkatan dengan nyer...pon kompem orang kata "oooo...ni mesti nak BERJIMAT"

xke korang terpikir yang mungkin laki (selalu org laki/husband yg bawak moto, wife nek kete) dia rela nak g keje sesama..or mungkin bulan tu saje2 jek nk amik feel nek public transport...

tahler,lately cam bengang jek bila orang kata "ohh!! ko ni nak BERJIMAT erk...duet xcukup ye sampai nk berjimat sangat"

oouucchhh!! rasa nak bg kaki jek..!!

memang la situation di atas de reason tuk korang ckp yg depa2 ni sangat berjimat cermat..tp kadang2 itu bukanlah reason/faktor yg paling utama nape depa2 ni buat perkara2 dia atas.

tp minded kita ni dh adjust kalu g keje bawak bekal means mesti nak BERJIMAT...kalu jalan kaki or nek beskal g keje pon mst nk BERJIMAT..

aku bukan x leh trima kenyataan tu..

tapi kalu betol pon depa2 ni nak BERJIMAT bukankah BAGOSSS..???
ke korg jeles x leh nk buat cam depa2 nih..????

so pelis okk..ubah la persepsi korang ni yer.....

BERJIMAT tukan amalan mulia lagi di tuntut..:)

takyah la belagak

semalam after visited en.chenta nyer cousin (wife dia baru bersalin), ktorg singgah makan kat kunang2 restoren...aku mkn benda yg sama cam 2ari lps aku mkn kat sinun..huuiii....aku sunguh mengidam makan meehun tomyam...(pdhal x pregnen pon) hehehe...boleh dikatakan terBAIkkk gak la tomyam kat ctu compare sebelum2 nih..(hampeh).myb dorg dh upah chef len kot...tu yg sedap tu kott...(entah ler..)

so after dh kenyang2 tu ktorg gerak balik...(umah gombak).and otw nk balik tu bawak pon relax2 jek la..bukan nyer nk masuk F1 pon kan tambah lak time tu ujan renyai2....pehal lak nk lelaju sesangat kan...so before nk masuk susur ke kiri (means menuju ke sri gombak from MRR2)de satu kete (beso n mahal pon x guna..cehhh!! n puii!!) bg high bem kat ktorg..nak sound suh laju la kan...but nk laju peplak.kkan nk masuk susur kiri n xsampai 200m dpn tu dh de traficlite..pejadah nyer ko nk high2 bem kat ktorg...????

tp ktorg kasik gak dia potong kete ktorg n tgk2 dpn dh MERAH..so ko kn stop gak kan....???xde plak ko nk langgar n high bem semua kete kat depan ko kan...tau pun traficlite tu merah???dh HIJAU ktorg still de kat belakang kete dia (see ko xde laju sgt sampai ktorg x leh nk kejar kan??)

so konklusi nyer...xyah la nk beriya2 laju padahal ko tau de trafic lite and kete banyak time ko drive sampai nk high2 bem kat org len x tentu pasal....and jangan ler korang igt kete korg beso n mahal leh sesuka ati nk bawak lelaju...kalu takat jalan raya kat malaysia ni yg bila pas ujan lubang sana lubang cini dh tahap lubang yg leh wat kolam...xyah berangan nk bawak kete lelaju cam ko nak masuk F1 la....wat jahanam rim tayar n kete ko jek nnt..

selebey nyer.boleh nk kasik alert kat pemandu len tp bior le kena pada tempat nyer..jgn nk belagak x sudah..and tolong la bwk and jadi pemandu berhemah ckt.kalu ko x pikir diri sendiri pikir la pemandu2 yg lain..dorg de family yg nk kena tanggung or jaga..if something happen kat dorg ko ke yg nk bertanggungjawab???

so lu pikir la sendrik ye...~

Sunday, 22 May 2011

cerita 2 minggu lepas

hahahahha

cite 2 minggu lepas pon nak cite kan..tahpe2 jek...

aaahhhh!!!

xkira nk cite gak..hahahaha
cite aku try adiah kawen
tmpt panggang memanggang

aku try resepi ayam perap n try panggang kat pemanggang adiah kawen aku tu

fuuhh!!
successful okk..x caya tgk ni haa....
----->

tu diaa....
dh nak masak dh ni
 menu: ayam goreng ayam bako roti sosej salad :)

tQ so much to kawan aku yg kasik prezen ni yerk..
sgt berguna dan sangat mengujakan

tQ
n
yum3x

(:


semester baru



ok dh nk masuk new semester 
kali ni bukan intake julai-okt tapi mei-okt adess nape la coti pendek sgt
dh xtau pe motif intake kali ni len..byk sgt khabar angin kenapa benda ni terjadi tp reason utama aku stilll xtau.


ermmm

biar la yg penting keje n dpt gaji..hik~
igt lagi x entry aku yg MUAK tu...ermm...mmg dh rasa cam x de spirit nk ngajo pon...
pesal tah...ni pon ngah gatai tangan nk apply job len..tp x berharap pon dpt..tapiiii kalu dpt ALHAMDULILLAH..hehehe...rezki anak la tu..hahaha (perasaAN cam dh pregnant jek kan...hik)

tapi for this semester INSYAALAH aku igt nk guna pendekatan yg len plak...bagi aku setiap semester adalah satu experimen bagi kaedah pengajaran aku..bila dpt result aku akan try others approaches...sem ni dh fail ckt aku rasa so next sem i have to make a big improvement....not for me but for my luvely student (ahakz~)


wlpon tiz sem aku dpt 2 new subject yg rasa nyer cam mencabar n xbape aku nk suka...but i have to work harder then before.... mmg kena bekerja keras !!!

OMT200 and OMT167 myb 200 xde prob sgt yg xbest nyer 167...oucchhh!! sakit perot i tau bila tgk n pikir tiz subject...ermmm...tapiiiiiiiiii gak aku kn berusaha cam aku ckp td..berusaha untuk LIKE/SUKA/MINAT ngn subject ni,bila aku suka myb students aku paham n suka ngn subjek ni..huiii!!! mintak2 la..INSYAALLAH :)

ermmm....(byk tol ermmm entry ni ye)

pepon still berusaha n berusaha........
setiap kegagalan pasti akan ada kejayaan andai kita sentiasa berusaha
hopefully as sem2 yg lps wish semua students yg aku akan aja akan berjaya n terang ati la hendak nyer..


aminn.....

nnt igt nk pos nota2 la kat blog aku nih...bior senang students aku nk refer..
aaiikkk~
cam nk jd blog education la plok..:))

ok la cau cin cau la yerk...nite

tabung


hehehe

tetiba gembira bila tgk tabung nuffnang dh berisi ckt

excited kott..meh clik2 lagi kat nuffnang ye

tQ
sapa2 yg dh cliks

G.E.M.B.I.R.A

:D

Friday, 20 May 2011

naik muak

ermm...

tetiba rasa dah muak nk mengajar la
myb perasaan sebagai seorang pendidik tu masih belum sebati and menebal dlm jiwa n sanubari aku kott...

baru 3 semester aku mengajar, tp dh terasa cam 3thn mengajar..huiishh~ berat mata memandang berat lagi bahu memikul...~(tetiba ni pesal?)

at 1 moment terasa cam seronok tp sekarang cam dh ilang semangat...xtau le pe reason nyer...(de ati nk apply TPM.baru 3sem dh MUAK kalu 7thn ... agak2 ko nk rasa pe time tu erk..??adessss~)

aisshh camne la nnt buka sem baru ni ye..??

dpt lak subjek yg aku xbaper nk suka...hanco kott...

tapi still arap semua nyer berjalan lancar...
(doa setiap kali sem baru bermula) 
tapi hakikat nyer...
oh! mmg x penah sangat jadi impian yg nyata...







adoiii~

Thursday, 19 May 2011

bercinta?

kalu nk cite pasal cintan, byk sgt kenangan nyer...tp last2 kawen ngn org lain..

1st love dulu(1st love la sgt..tapi...)ms aku sekolah rendah (dh arwah dh pon lelaki tersebut..huk...maaf kita tiada jodoh.dan ALFATIHAH buat beliau).aku bukan x suka or pe..tp ms sekolah rendah..budak2 lagi kot..mn la paham cintan2 ni...(org len xtau le aku)siap aku kn pgl ngn chekgu displin tu..(xsilap ust.asmadi) mmg cam nk pengsan igt kn pe la upe nyer..arwah ni confess kat ust ni yg dia suka aku.(aku class len ms tu),so kn pgl kat class beliau n aku ngn temangu2 nyer telah diketawakan dlm class tu..cehh hampeh...xbaik tau...bukan salah aku pon masa tu..aku x besalah pon..balik umh nages2 gtau mak..tp mak cam bese la muka kool jek..(lagi hampeh).n then sek menengah aku pindah sekolah kat seremban...

de org minat n usha aku bersungguh2 (terharu bukan..he)tp pesal erk aku boo layan ms tu...hurrrmmm..oh coz aku anti couple dulu..(k.aspuri la katakan) so semua hubungan terlarang TIDAK dibenarkan..masa tu form2.neves giler kott...hahahaha(lawak nyer) and kat seremban.ni skema  jek dulu...patuhi peraturan (coz makcik/akak sedara aku chekgu displin kat sekolah tu) so u have to behave la kan citituha..hehehe..kalu x..mmg HAREEmmm...xde la ko nk skema2 kan...hehehe....okk time ni mmg dh phm la sikit bab2 cinta ni..so sebagai org skema so mmg xde chance la nk layan couple2 ni..anti couple ni baii....YES mmg aku anti..so aku face to face ngn beliau ni ckp aku xnak becinta2..belajar lagi..n bla..bla..tah pe tah aku menbebel kat dia time ni..(den dh lupo) tp yg pasti aku xmo layan dia....SKEMA x saya..hik~semua yg couple2 time tu aku kasik nm kat warden n dorg kn denda...(jahat x aku...muahahaha..sory la yek kawan2...sy kan yg menurut perintah..hik).tp beliau ni x putus asa...siap de no tpon umh(kg aku) tu time coti sekolah jek tipon aku..hui..mangai tu giler berusaha...tp still aku x leh ngn dia..n 1st time gak dpt bday prezen dr lelaki..(dari beliau)siap xnak trima tu....tp dh dia yg bg bukan aku yg mintak..so amik jek la...tp at last aku pindah sekolah kat teknik kuantan..so putus begitu sahaja...

kat sek teknik takdo sapo nk ngorat den..(HAMPEHH!!!) so takdo cito kapel2 time nih..huuuu~

nek form six pon xdo sapo nk kek den...HAMPA..tapi....end of form lower six...mamat yg usha aku kat somban dulu muncul balik...ms tu dia study kat MARA.so aku pon ms tu singlemingel...so aku sambung balik hubungan....tp tah camne,aku xjadi balik suka kat dia..reason dia aku pon xtau nape...so sepi jek.........

so masuk U...aku de kenai seorang beliau ni..n ngn beliau ni lah yg paling lama....dekat la 5thn ++...aku rasa pon aku time tu myb berjodohan dengan dia..coz lama tu bekawan ngn dia..sia2 la kalu xkawen...tp lama pon jarang jmp..PJJ..pecintaan jarak jauh lakatakan...so mn de kesempatan aku tun KL...jmp beliau ni..sampai la at 1 moment dimana aku dpt keje kat kuantan..(ms tu la)so lg susah nk jmp...ermm...dugaan la kan..so xlama lps tu aku benti keje..AKULAH PENGANGGUR...oh! lbey kurang 3bulan gak la aku tanam anggur....so beliau ni dh stat lonely la kot..(jadah nyer) so one day aku kol dia n ask him to be onest..coz aku dh terasa dia berubah sikap...but he tell me tat aku sengaja x cari job kat area KL coz xnk jmp dia..n yg xleh bla dia ckp he need to find a counsellor to solve his prob..(apakah prob ko yg sebenanye erk??Aku yg jobless ko lak yg runsing melampau..bolehkah??)so aku pon xpaham masa tu.just i told him tat xpe la kite BREAK SEKEJAP kasik ruang kat relationship ni..n he shoud't to meet the cousellor or wat so eva..prob aku xpe aku setel sendri..
and dan2 esok nyer he chnage the relationship kat FB n letak pe bagai semua pic dia with 1 gurl..pelok2...(WTF and WTH ) la kan..

pe yg ko susah sgt sampai nk jmp counsellor bagai kan..ko ckp jek la yg ko dh de pompuan lain..kan senang..aku pon x de la BODOH2 and TERHEGEH2 ngn ko...n he make me cry..not bcoz of sakit nyer berpisah but cry for KEBODOHAN aku yg tertipu selama ni...

tula becinta lama2 ni kdg2 xbawak pekdah pon...(tak semua okk, sesetengah jek)

so 1st time gua kecewa
eh tp before aku broke up tu 
(masih igt mamat somban x ..???) dia muncul secara tiba2...masa aku betol2 final year..n siap approach aku n ajak bertunang..tp oleh kerna aku dh de boyfren masa tu so xde la aku nk layan sgt tambah lak...aku still ragu2..(last year aku study,aku xpenah tgl solat istikharah mtk tunjuk jodoh aku.hik gatai~) ..n ktorg penah jmp 2x..but aku mmg xde feeling2 pon..so we lost contact...(aku la sebab nyer..huk~ to beliau sorry does't mean to hurt u..but serious we're not means togetther)

n lps jek putus cinta...aku dpt job kat KL..(smp la sekarang still keje kat sinun)..n alkesah cousin aku telah memperkenalkan seorang kwn dia...so aku pon layan jek la..kwn jek.n 1st time jmp, dia lost (dsebabkan aku kasik salah alamat.hehehe,smp skg dia ungkit cite nih..cehh!!) kat putrajaya,pdhal nk anta aku g intebiu nih...so sorry la yerk..salah type le...so setiba nyer dia kat tmpt aku tgu dia tu..aku relax jek...tgk2..oh! mmg x ensem mn pon beliau ni..(hahahhahha) tp xpe..kawan jek...n xsangka2 we're still kawan..n sampai la satu arini dia ajak aku kuar n skali satu family daa dia angkut,,upe nk kasik tgk aku kat family2 dia..n masuk jek bulan 2 dia merisik n bulan 7 bertunang and bulan 2 (2011) ktorg kawen...yeahhh..itulah beliau SUAMI aku...hehehehe

tragis x kesah cinta aku...~hik

conclusion..xyah la isau pasal jodoh coz kadang2 becinta ngn org len berkawin ngn orang lain....n jgn la becinta lelama sgt...mcm2 leh jadi tu kdg2 de org yg sanggup bunuh diri,bunuh org..ishh...bahaya tau...lagi, byk la benda2 xbaik boleh berlaku..kalu dh berdua..kompem2 yg ketiga tu en.SETAN..kalu x kuat iman tu de yg sampai buang anak....berhati2 la semasa bercinta jangan sampai maruah ternoda n tergadai....kalu dh rasa xleh nk tahan bawak2 ler kawen..wat yg wajib jek..tu yg afdal...~

so jadikan lah pengajaran n panduan.

"selamat beramal"

wink*

aritu lps jek celebrate birthday maisarah..in d evening tu ktorg g jenjalan kat taman area putrajaya...nm tmn tu pe tah..tp agak seronok jek pemandangan dan suasana kat sinun..damai jek..

dalam pada tu sempat ler pukul beberapa gambo..saja jek kasik ilang stress di hujung minggu.amik gambo syiok sendrik jek lebey....yana ijam n maisarah layan men kat taman..so mmg la gambo semua nyer syiok sendrik.dh dekat nk balik baru le ktorg berlima bergambo.....hehehe

birthday gurl a.k.a maisarah

flying kiss utk si dia..*wink*
eleh..eleh....
dh pandai posing erk en.chenta
♥ ♥
 
as usual...line tenet sgt ler lembab...so xleh nk upload pic byk2...next time aku upload okk....
:)

Saturday, 14 May 2011

birthday maisarah

nak siap2 g umah yana @putrajaya
dia nk celebrate birthday maisarah kot..
cam serprise jek
siap x bg aku dtg umh dia mlm td
n sound kat aku nk dtg kul1230pm
ermm...mmg xkan la kan smp 1230pm
skg pon dh kul 1130am


smp2 mkn jek la ni kot nnt
(cara x???)
hehehhe

igt nak pukul gamba cantek2 kat sana la
dh lama x buli en.DSLR dh berabuk dh pon
hik~

wlapon x terer amik gambo lagi
tp 
mo blajar ckt lorh..

hehehe..

next entry aku post nice pic @ putrajaya k

cioww...~~
:)

Wednesday, 11 May 2011

makan

dalam pada nk berjimat

ermm..mmg xde makna nyer
xpe la bukan selalu 
dh lama rasa nyer x mkn kat luar berdua..
(ceh! pdhal baru jek kuar)
hehehe

ni kes eja la ni 
kim beli anak tudung rm15
so mlm td kuar g care4 nk cr yg eja kim
last minit baru tau dia xjadi kim

so 
dh bese rayau kat care4
ktorg cr pot len

rayau kat wangsaWalk

en.chenta jarang dtg cni
memula plan nk mkn kat subways
tp 
en.chenta dh rambang mata tgk tmpt mkn yg melambak kat sana
so xtau nk mkn kat ne

igt nk try kat AYER ROCK 
tp kn jalan kuar dr wangsaWalk
m.a.l.a.s

jenjalan,merayau sambil decide nk mkn kat mn
igt nk mkn kat POPEYE (baper byk igt daa)
tp de kak.lin n d geng..
xkose la plak

jenjalan lagi
at last nmpk satu pot ni cam best jek
tgk2 menu pe bagai 
ok la try mkn kat BBQchicken ni ha

not too bad....
boleh tahan la...
price pon ok la....
tapi
bese la kalu korean's food ni 
xde la ko nk rasa masin2 pe bagai kan
so tawar ckt mknan dia

"BAIK tuk KESIHATAN okk"

 aku pun xtau nape aku nk posing camtu.hik~


en.chenta sgt decide nk order pe


fried rice n mushroom + chicken bbQ (lbey kurang la..(xtau nk nyebut nm sebena menu ni..hik~)
 

ngah besabo ..tgu lagi satu menu xsampai g...sambil2 tu on9 :)
 
yum3x..


betol kah?

de kawan of my en.chenta
(semua pompuan,emi sorg jek laki)

last year opismate dia yg leh kata 99.9% pompuan telah berkahwin
and
dorg gtau en.chenta

:
"alamak inai kat jari dh nk abis 
camne nih??x pregnant2 lagi"

huhuhu

betol kah 
bagoss andainye
inai dh abis 
kita (wife) dh kena pegnant..
???

tapi 
prob nyer inai aku dh tgl ujung jari jek ni
oh !!

aritu anti pisah g umrah 
she gave me a hennai 

:so balik ni aku kena pkai inai ni, coz dh nk abis inai aku, x preggy2 lagi ni:

hu~

p/s: mlm td aku dh pkai inai tp touch up yg ujung jari tu jek kasik terang ckt
p/s: oh ! pesal arini semua kn de words 'touch up' and 'terang' haa citit??

ceria sikit

taraaa...

aku dh kasik touch up ckt aku nyer blog
dulu aku suka wane itam
so aku letak itam kat belog aku

tapi lately ati aku kan asik nak syahdu jek
so decide to change the color

walahai ceria n cantik cikit kan..kan..kan..??belog aku nih ..  he he he
(perasan)
kasik kaler terang2 cikit biar terang ckt ati aku ni
hehehe

p/s:suka ati n gembira sendri..ahakz~

terima kasih ayah

kan aku dh ckp 
aku sekarang memang suka wat post yg syahdu2 jek
hihiho~

malam td (selasa)
aku tipon ayah 
kes nyer nk tye pe yg dia komen kat FB aku
aku paham tp pahaman yg len la..hik~
maksud yg terpesong..ttuuuttttt...... (sensores okk)

tp bukan itu upe nyer (haaa...tgk kan aku dh ckp td maksud dia len)
so sembang2 la sikit...sikit la sgt nm kalu dh menyembang meleret2 ada la...
selalu aku ngepoh ngn mak aku jek tp mlm td aku ngepoh ngn ayah aku plak
hehehehe
(en.chenta de kat sebelah aku ms tu tp dia senyap jek)

aku ni kira rapat ngn mak n ayah aku..
tp aku suka mtk pe2 ngn ayah aku
kalu ngn mak 
aku memang la SANGAT SEGAN!!
kalu ngan  ayah xde la sgt
n add on ayah x byk tye 
kasik tau reason nape nk duet n then dia kasik (tp tgk mud gak hu~)

so mlm td sembang la yg cousin aku de intebiu kat tmpt aku keje sekarang
bukan pe sian lak tgk dia
dh la lelaki tp keje tetap xde lagi
so aku igt takat nk cr experience 
pe salah nyer try keje kat tempat aku
kebetulan de vacant 
tp before tat aku kasik explain seDETAILS yg mungkin 
pasal aku nyer tempat keje

salary of coz la OUT 
... x BYK okk...
bg aku ckup2 mkn jek (tp ALHAMDULILLAH msh murah rezki)
n kalu dia de fmly mmg aku x suggest langsung ko keje cni..cian kot...
tp he is singgle n AVAILABLE 
(de yg nk bekenalan ke??tglkan no tpon okk...cesss..terpromote lak.hik~)
so takat nk beso kan tekak sendri ok la
yg penting skali adalah PENGALAMAN bekerja
so semalam he was attend for d interviewed
result xtau lagi..xtau la dpt ke x
dpt ok la xdpt myb bukan rezki dia
but yg penting adalan MENCUBA
xcuba xtau kan

oppss....temelarat lak cite...hehehe
ok masuk main point balik (conversation aku n ayah)
so aku pon cite la kat ayah yg cousin aku interview kat tmpt aku tp dia x gtau mak dia (mak su aku)
so tkt la nnt mak dia ckp aku hasut anak dia keje yg kt tmpt xde class, xglemer 

tapi 

ayah ckp:

(lebey kurang camni la)
jangan nak merendah diri bila orang lain merendah2kan kita
sekurang2 nyer kerja aku sekarang murni walaupon gaji kecik
ayah gak ckp 
biar la gaji ckt lama2 nnt de la rezki yg lbey banyak

(patut la org xde rasa nk cr keje len..upe nyer berkat ayah de kat cni)
:)

hurrmm ..
MEKASIH AYAH

orang tau 
dalam diam ayah bangga ngan orang n anak2 ayah (hehehe ..perasan.. )

wlaupon anak2 ayah xkaya dengan duet 
tp 
anak2 ayah telah berjaya menjadi MANUSIA yg berguna

TERIMA KASIH AYAH
sebab ayah 
kami adik beradik tau mn yg betol mn yg salah

TERIMA KASIH AYAH
jasa ayah xkan terbalas didunia ini

INSYAALLAH 
akan kami jadi anak yg soleh n solehah 
sebab itu je yg mampu kami bagi 

"DOA ANAK2 YG SOLEH DAN SOLEHAH"

TERIMA KASIH AYAH 


Tuesday, 10 May 2011

muhasabah diri

today im doin' nothing
bored.....

xtau nk wat pe

n
for today gak d whole day layan lagu nasyid

nape tah?
efek dr ari semalam kot

dh jadi bini orang ni
aku rasa aku patut baca artikel n lagu2 yg berunsur muhasabah diri la rasa nye

byk kali dlm diam aku rasa xpuas ati
padahal benda remeh temeh n kecik jek

tp bg aku benda tu sgt mengusik jiwa
buat aku terasa ati
kdg2 terbawak2 dlm minda aku

setiap kali gak aku terpaksa bertarung dengan emosi dan akal fikiran yg waras
kadang2 terbabas jgak...

aku igt lagi de 1 of my frens (dulu ms sek sekh amad)
she said after married
life like a journey

satu perjalanan
seperti perjalanan ko nk balik kampung

must be well prepared
chek d condition of ur vehicle
anta service
cek minyak ckup ke x
tayar ok ke tak..
kalu ok means ok la perjalanan ko,kalu tak,masalah la perjalanan ko nnt

tp sometimes wlaupon dh cek n well prepared
still de emergency
like tayar kete tiba2 pancit tgh jalan , or tetiba kete rosak tgh jalan

n sometimes perjalanan balik kg tu kekadang
ikut highway,kdg2 ikut jalan kampung
kalu highway jalan cantik sikit
kalu jalan kampung kena redah jln rosak, bumping2 ckt,jln sempit ckt

but wateve pon ko kn tempuh dulu satu perjalanan yg penuh berliku
wethe ikut highway or jalan kampung
still we have to face the risk..HALANGAN

yup...skg baru aku tau
ow d feeling when bein a
WIFE

byk yg perlu di korban kan
nmpk mudah , gembira , but reality mungkin berbeza

aku rasa aku kn byk la ikhlaskan hati

orang kata when we're sincere with others
orang lain akan ikhlas gak trima diri kita

tapi.......

aku masih BERUSAHA untuk ikhlas terhadap mereka..

p/s: YA TUHANKU TUNJUK KAN AKU JALAN N CAHAYA MU, AGAR AKU IKHLAS SABAR DAN TABAH MENGHADAPI DUGAAN DAN HALANGAN YG TELAH ENGKAU TENTUKAN KE ATAS AKU....amin.....

Sunday, 8 May 2011

mood lagi

aku tau nape aku xbaper x bagoss sgt mood arini

coz

MAK orang rindu sgt kat mak.....
rasa cam sekarang gak nk balik kuantan.huk~


LUV U so much MAK 


♥♥SELAMAT HARI IBU♥♥

mood

p/s: mood x baper nak bagoss..


Friday, 6 May 2011

resepi

aku skg dlm usaha utk mengumpulkan resepi2 masakan drp kwn2 aku yg handal n terer2 memasak.hehehe

maklum la dh jadi bini org so kena la pandai n rajinkan diri men masak2..(cesss!)
hehehe..
so feedback yg aku dpt sgt la +ve

aku mtk resepi n cara msk yg simple jek..
yg complicated...hurrmmm...kem salam ye
tgu de event beso2 jek la baru aku nak MEneRai masak...
kalu x..mmg xdo do la....(dasar pemalas)

bukan pe yg complicated ni kekadang amik masa, amik space, amik duet yg byk...aku mana le de masa sgt..(alasan okk)hik~
...n tambah lak aku ni baru jek kawen,so alatan dapo sgt la limited...
nk kukus nk bakar ouchh..segala mcm mmg xdapek la kan....
semua alatan tidak mencukupi..so mmg la sgt mls n xde mud nk masak...(lg skali alasan)

so simple nyer...
masak yg mudah2 n cepat..kan sonang bai tu..:)

ok kat cni de beberapa resepi yg boleh kita belaja n masak sesama>>

sila sediakan pen dan kertas okk...
salin jgn x salin..masak jgn x masak yee..
tapi..
beria salin resepi tapi x masak...ouchh!! memang TAK GUNA la ye makk.....

lets start the partyyy~~
hehehe

resepi 1 
----> sayo paprik cik peah (coz ni resepi dr mak kawan aku.nm makcik tu 'cik peah')
"bhn2 utk d kisar:
halia,lengkuas,cili padi,daun limau prut(d buang tngkainya),serai,bwg merah. 
pas2
tumis je bhn2 tu n mskkn ape jnis syur yg awk ska n aym..biasanye mak tirah isi syur kcng pnjng, carrot n bunga kobis" 
- taken from hanim kat fb aku-

resepi 2
------> ayam black pepper nurul (coz aku mkn ms bulan pose nurul yg masak)
"bhn2:
aym, biji lada hitam,kicap, oyster sos,kicap manis, daun sup&daun bwg...
cara2: 
aym potong kecik2(ikut suka la nak beso mane pun) then goreng guna cket minyak smpai kuar air(stok ym)..
then angkat n simpan air stok tu..sediakan kuali tumis bwg merah n bwg putih..
then taruh air stok aym tu..bila mndidih ltak aym,kicap manis, lada hitam yg ditumbuk,oyster sos,
( x yah ltak gram n sugar)sbb oyster n kicap dh bg rasa....
last ltak daun sup&daun bwg......ready to serve =)" 
-taken from nurul kat fb aku-

ok wat masa ni korang belajar n masak la yg ni dulu okk...lenkali aku post resepi yg len plak ok...

"selamat mencuba:)"