Monday, 20 June 2011

DENGKI : ada baik jgak kan ??

hurrmmm...

aku selalu jek de rasa dengki kat orang lain..sius...byk kali aku jd pendengki

aku kekadang dengki kalau orang lain lagi bagoss dari aku
kekadang  aku dengki kat orang yg lagi kaya dari aku
kekadang aku dengki kat orang yg lagi baik dr aku
kekadang aku gak dengki kat orang yg lebih gembira dari aku

oh!!

memang aku x leh nk tahan perasaan dengki tu
dari satu sudut aku rs dengki tu -ve tp dr satu sudut len dengki tu cam +ve jek...

nape aku ckp camtu.

-Ve bila perasaan dengki tu memang kita sifat kan dia adalah PENDENGKI tegar...
means mmg kau rasa dengki kat orang n ko xleh nk buat pe2...ko kutuk dia ko kata dia ko ngumpat dia...coz rasa dengki yg melampau yg de dlm diri kau..ko dengki tapi ko x berusaha tuk berjaya or jd lebey baik or jd lebey bagoos dr orang yg kau dengki tu

and

+Ve bila perasaan dengki ko tau adalah sifat n perasaan yg kau bleh ubah jadi satu inspirasi tuk ko jadi lebey baik.lebey bagooss.lebey sempurna dr orang yg kau dengki tu..

so aku rasa, perasaan dengki aku ni adalah +Ve dimana aku try to change my self to be better then before.aku try berubah utk aku lebey berjaya dari org yg aku dengki tu..aku berubah tuk lebey berjaya supaya orang lain pon de rasa dengki kat aku satu ari nnt..hehehehe~

tapi 

BOLEH KAH begitu???

Friday, 17 June 2011

ala2 cite nora elena kah?

hehehe

assalamualaikum.....

hurrmmm...en.chenta dh balik dr cameron...n yg best nyer sampai2 jek umah dia tunjuk something sambil tersengeh2...taaraaa....de 2jambak roses...elehh!!nk tiru seth tan la tukan...

tp de 2jambak jek roses compare to seth kasik nore elena...butt....its OKKkk.....
saya tetap SANGAT gembira coz tiz is 1st time dpt bunge dr en.chenta...

"tQ so much abang" :)

x banyak pon benda yg en.chenta beli coz xde byk sgt budget g sana n susah nk bawak balik umah..coz dia balik umh nek moto..tu pon dh kesian aku tgk cam bwak batu bata jek beg dia tu..

de la stoberi, frez nyer yg magnet tu,n coklat. tu jek la yg dia bawak balik umah..

pepon gembira en.chenta dh balik..
bantall polok untuk tido dh kembali so mmg la sgt gembira kan.....hehehehe

p/s:nnt la aku upload pic roses yg x seberapa tu yek...tu pon kalu x layu..hik~

Wednesday, 15 June 2011

saya single

hehehehe...

saya skg ngah berstatus single

my en.chenta g kursus 3 ari kat cameron..
 x saba tgu stoberi dr ladang nih

hehehe

p/s: entry tah pe2...

fuhh!!

lama gak x post pe2 kat blog ni

hurrmm...bese la kalu dh stat class...bizi memanjang..hUh~

class sem ni aku de aja students part 1,2 and part 3.. tuk students part 3..myb xde pe masalah sgt coz aku leh kata dari dorg part 1 smpi la part 3 ni mmg asik ngadap la muka yg sama...do not abig deal tuk handle dorg...INSYAALLAH...

d prob is part 1 and part 2 ..de dua sem ni aku baru ajar tiz sem..agak susah gak la nk cope with dorg2 ni..ADVenTURE okk..haih~

tadi aku masuk class 1A ..memula ok mud baikk jek.... idea tu kasik lecture pon mantap... n sudenly ngah betol2 kasik explaination de sorg students boleh siap nyanyi2 bagai time aku ngaja sampai leh dgr n ggu aku nyer kesentrasi nk ngaja n tetiba gak aku jd blur... suasana sunyi n aku tetiba xtau nk ckp pe . n tetiba gak darah aku naik smp kekepala...  haiiisshhh!!!

aku dh nak marah (mmg dh marah pon) siap suh tat student explain balik n smbG explaination tuk chapter yg aku nk ajr aritu.... n mula la tkebil2 xtau nk jawab n terangkan camne...

aku x kesah kalu students nk bcakap or kasik opinion tp ni ke org tGh duk trGn ko sebok nk becakap.at last sepatah pe pon ko xtau...tlG la respek ckt lecturer ko kat depan ni ha....

tu citer pasal daily routine...

bila pikir balik adakah aku masa study dulu cam mereka2 semua ni agak nyer???
aissshh..rasa nyer tidak la sampai camtu...diam n menurut kata jek....tahla...

kadang2 terpikir aku yg bersalah or siapa sebenarnyer....

tat a part yg xbaper best,
tapi de jek ari2 yg lain aku gembira mengajar mereka semua....bergelak ketawa n feel like we're brother and sister :)

tp pe yg aku tau aku kena jalan kan tanggungjwb aku sebaik mungkin...*wink*

Wednesday, 8 June 2011

l.o.v.e

Share the Love
is a movement
about friendship
and solidarity.

Love. It is a powerful word.
It evokes feelings of warmth, comfort,
peace and being cared for, and it can
only be felt when shared.

Love is limitless. Let's Share The Love.

rumah ku

assalamualaikum...

hehehehe...

nak share ngn korang ni, umah aku dh mcm umah dh..hik..(kecoh jek kan..kan..)

last weekend aritu aku n en.chenta dh kasik kemas n design umh ckt...hehehe...(wlpon x cantik n x semewah mn tapi itu rumahku syurgaku..hehe) 

so sekarang umh tu dh de sofa, meja makan, and katil....so kalu org dtg umh xde la penat duk kat lantai n makan kat atas lantai...hehehe

cam x caya plak aku dh de umh utk di hias (wlpon umh sewa jekkk~hurrmm) tp pepon nk duk umh tu stil kena byr and aku yg bayar so wat masa ini umh tu consider itu adlh umah aku..ahakzz~

tp bcoz of dh de furniture tetiba terasa ruang umh dh makin sempit..so mmg xde plan nk tambah pe2 furniture dh kat umh tu...sempit sgt la plak nnt jadi nyer..so igt cukup la pe yg ada skg ni..lgpon x kompem nk duk mn lagi..kot2 dpt job len (oh !! bila la agak nyer tu ye..???)so myb pindah n mmg xyah la nk serabut pindah randah bwk segala brg bila pindah nnt..hehehehe

tapi sampai sekarang mak n ayah x sampai2 lagi umah aku...huurrmmmmm~ 

yela umah aku ni kecik jek n umh pon sewa..x cam umah akak aku umh sendri beso cantik...huk~(sedey tau)

tp xpe la...org kata sikit2 lama2 jd bukit..lgpon aku baru jek 3bln++ kawen kalu dh ckup n de tempt tinggal tu dh kira hebat dgn tahap kemampuan aku sekarang ni..

so dun forget to say ALHAMDULILLAH okk...:))

Wednesday, 1 June 2011

dia adalah untuk ku;)

munajat aku mencari seorang teman setia di sisiku
doaku 'KAU tunjuk kan lah kebenaran di depan mata ku'

andai dia di cipta untuk ku
maka dekatkan lah dia
padaku dan pada hatiku

andai dia bukan di cipta untuk ku
maka jauhkan lah dia
dariku dan jua hatiku

aku percaya dia adalah untuk ku 
kerna aku percaya dengan ketentuan ILAHI

aku percaya dia untuk u
kerna aku percaya dia adalah doa ku

saat kau melafazkan tanda ikatan sah kita
aku telah percaya 
kaulah insan yg tercipta untuk ku

kerna aku percaya 
kau telah dekat dan berada di dalam hatiku

kau lah suamiku
kaulah penyeri ku
kau lah pelengkap idupku

terima kasih kerna sudi terima insan yang tidak sesempurna mana 
untuk jadi pelengkap ari2 mu

i love u so much ...en.chenta ()

siti rohmah binti tuha ♥♥ muhammad kamarulzaman bin daud

i like

Istikharah Cinta

Album : Istikharah Cinta
Munsyid : Sigma
http://liriknasyid.com



Bersaksi cinta diatas cinta
Dalam alunan tasbih ku ini
Menerka hati yang tersembunyi
Berteman dimalam sunyi penuh do'a

Sebut nama Mu terukir merdu

Tertulis dalam sajadah cinta
Tetapkan pilihan sebagai teman
Kekal abadi hingga akhir zaman

Istikharah cinta memanggilku

Memohon petunjukmu
satu nama teman setia
Naluriku berkata

Dipenantian luahan rasa

Teguh satu pilihan
Pemenuh separuh nafasku
Dalam mahabbah rindu

diistikharah cinta..

sumber:http://www.liriknasyid.com and edho_sigma(at)yahoo.com

where is ur manner haa???

as salam..

selalu intro mesti hehehehe kan..tapi kali ni tidak okk

coz aku masih bengang dengan kejadian malam tadi

alkesah nyer aku n en.chenta g cari kain ela tuk fix kan cover sofa ktorg tu..so decide to find kain malam tadi.berkira2 ke kedai kain area gombak n area wangsa maju

so 1st destination g kdai uncle kat gombak dlu.but bcoz of xde byk pilihan we're decide to go wangsa maju cari kat area satu hyper market coz kat ctu de satu kedai kain.

so alkesah bermula......nak cari kain tuk sofa,so kena la cari yang tebal ckt nnt xde la cpt sgt koyak kan...so cari la...betol2 sampai ctu, de kat depan kedai dia tu cam sale la....dari rm12++ dpt la dlm rm6/7semeter camtu and de yg rm 3++ and rm5..tapi yg rm5 tu xbaper nk cantik so..g la tgk yg de promotion kat depan tu...

situation1 


pembeli: dik ni satu meter baper hinggit nih?
pelayan: 3 hinggit (dlm nada nak x nak layan)


pembeli dlm ati:( eh aku ckp tengking2 ke td erk???)

nmpak x?? aku bukan nyer terjerit2 tye ko okk..tapi aku tye elok2 tapi pesal ko nak x nak jek layan aku..aku tau ko de customer tp kan ko dekat ngn ctu n aku JUST TANYE jek baper price tuk semeter bukan nyer aku cbuk2 nk suh ko layan aku ke potong kain tuk aku ke....TAK okk...aku just tye and pesal la x jawab elok2 ko xtau ke aku ni customer????...!@#@@$#%$^$%!!!

situation2 (tempat yg sama tp bahagian kain yg berlainan penjual/pelayan pon yg berlainan)


pembeli: ni memang semeter 7hinggit ke?
pelayan: tengok la kertas atas tu, semeter rm6.60 tapi kena amik semua kain xleh potong (dgn nada kerek giler)
pembeli: oh yeke??kalu lebey dari 9.9m camne?
pelayan: kena bayar ikut harga asal lorr...(dh stat muka xnak layan ktorg)
pembeli: oh! ni agak2 baper meter ye?
pelayan: xsampai 9m nih (sambil tgk2 tempat len dgn muka yg annoying)
pembeli: pe pasal sana kain len harga dengan sini harga?
pelayan: sana rm3 sini rm12 len la...(oh ko ni xpaham soklan ke?)
pembeli: saya tau tp pa pasal sini mahal sana murah??
pelayan: tu pasal quality la..(sambil suh ktorg tgk kat dalam pilih yg len)
pembeli: (adik aku pon leh bagi jawapan camtu..bangang!)


situasi ke2 ni yg buat aku betambah bengang
ktorg pembeli/customer tau, so ktorg nyer pasal la nk beli kain yg kat mn pon...ko igt ktorg ni xde duet sgt ke nk beli yg mahal2 tapi dah ko yg buat promotion kasik harga murah dah sah2 la ktorg pilih yg murah.kualiti sama tp harga lagi murah. orang kaya-raya pon pilih yg murah...dah ko nak arah2 ktorg pilih kain lain pehal????

pastu nak x nak layan,mentang2 la ktorg nk yg murah ko buat layan x layan je la kan...pastu ckp tu xleh elok2 ke?orang NAK BELI kat kedai ko ni..tapi bcoz of mulut ko yg x reti nak hormat orang memang x hingin la aku nk beli.!!pastu pasal dia jawap pe beza harga kain2 tu...just bcoz of quality jek..semua org tau jawapan tu...so ko convincekan customer ko...eiisshh!!memang nyirap darah aku semalam...giler teruk dia nyer service.xde manner langgung!!

ada plak tu aku tgk sorang ni dah la bertatoo...pastu de makcik tu nak beli pe tah dia tunjuk pakai ruler ukur baju tu depan makcik tu..giler kurang ajar betol bagi aku..pesalahnyer ko tunjuk elok2..tunjuk pkai tgn ke pe ke...dgn cara yang elok la..pastu g kaunter plak, dh xtau camne dia nyer beratur..aku tye la ni nk beratur stat dr mn?dia nyer cashier tu pon "ermm..tahle saya pon xtau"..eh!!camne ko ni wat keje ha???xke kesian orang dtg tp de yg potong Q nnt..alert la sikit, ni tak..ko tau keje ko jek...

pastu kat ctu gak aku tgk byk dia nyer pekerja2 dia duk sembang2 la, makan la, bergelak2 la...ni antara service yang paling teruk aku penah jumpa..mmg 'ban' itu kedai lps ni okk..padan muka!!!

tapi lps aku dari kedai kain tu aku g KAMDAR...coz mmg nak sgt beli kain for tat sofa...nk anta g tailor..lmbt takut nnt x sempat buat pakai raya..so luckly x tutup g...nek ting.4 tgk byk giler kain..n de offer satu kain ni dari semeter 24.9hinggit dia kasik semeter 10hinggit so mmg ok la kan..kain pon cantik n tebal compare to kdai yg aku nyampah tu..so tye la pesal kain2 ni murah and kain2 tu mahal..d anwers "oh yang murah ni dari china and yg mahal selalu nyer dari India" okk...nmpak x beza jawapan kedai ni dgn yg sebelum nyer..itu yg ktorg nak tau...takat kualiti semua orang tau...pastu siap entertain baik punyer, senyum pastu say TQ semua la tiptop..sampai dr nk beli 5m trs tebeli 10m..ko nmpak x pe kesannye kalu ko nyer layanan tu tiptop??customer mesti la tertarik ngn layanan yang bagoss..tapi kalu cam hampeh !! memang xde la teringin nak beli ngn ko..hampeh tau x??!!!

aku penah jadi customer representative (junior executive) so aku tau procedures and rule to entertain customer...n aku penah entertain customer yg hardcore dr ko tau x??so stop to pretend yg ko ni customer service yg sibuk and byk keje and dh penat giler nak entertain customer...(kata jek la ko ni pemalas!!malas nk entertain customer yg dtg kat ko!bengong!)