Tuesday, 6 December 2011

mission complete

hai hai hai....kamoo2 semua...:) (mcm rmai jek yg terjah aku nyer diari ni kan..perasaAn jek..hehehe)

xkira la rmai or x...aku dh complete kan mission minum air gula...huhuhu..

aritu kan aku de wat entry scary scary tu kan....ermm..mmg memula tu takut n neves jek camne la masa minum gula tu nnt kan..

mlm tu start kul11pm aku dh stat pose n pagi2 tu g klinik witout mkn pe2 coz nurse ckp camtu..just folow the rule lah kan..kang break the rule pe2 jd aku gak yg tanggung.

so pagi2 jumaat tu aku n en.hubby g klinik n then sampai2 igt x ramai la yg juin aku upenyer hampir 20org ++ yg turut serta bernasib mcm aku..huk~

so waiting for amik darah n then lps jek amik darah trs minum air gula..nurse ckp wait for 2hours..2jam okk ko kena tgu tanpa mkn pe2 selain drpd air gula tu..huh!!!

ms amik darah pagi tu before mnm air gula paras gula aku adalah 3.7 (scale dia aku xtau la)
n then mnm tgu sampai 2jam..tuk amik darah after mnm air gula.

so dlm tempoh 2jam tu xkan nk melangut kat klinik tu witout wat pe2 kan...so en.hubby ajak g memana..igt nk balik tp aku takut aku tdo membongkang,nnt x tedigest lak aku nyer gula tu so cancel.aku ajak g giant jenjalan n temankan en.hubby brekfast..

jenjalan sampai tetiba rasa nk pitam..oucchh!!semua feeling de..nk muntah nk pengsan semua ada la...haih~tapi bersaba...

so sampai la masa 2jam , nthen shoot to klinik tgu trun n amik darah
so the result isss........................yeehhaaaa paras gula aku ditahap normal 6.67..so selamat..hehehe

so skg terpaksa menten makan..jgn kasik naik melampau...tapi MAMPUKAH aku???hohohoho,,
susah den nk jawab..huk~

p/s:baru balik kg this weekend ayahanda tercinta belanja mkn mcD prosperity burger..so APAKAH???hehehehhe...~but still hope semua nyer selamat n sehat..peace yooo!!!

Thursday, 1 December 2011

wordless wednesday

aku ngengada nk gak wat wordless wednesday...tahpe motip tah aku pon xtau tapi coz of aku terInfluence dgn blog2 org len yg selalu sgt duk tempek wordless wednesday so aku pon terikut2 tanpa mengetahui motip sebenar hahaha...

so skg ni xde la wordless sgt kan..hik~

meh layan tgk~
 

scary scary...

bby dh masuk minggu yg ke-25 dan di saat aku ngah berangan2 x yah mnm air gula semalam lps checkup aku di beritahu on tiz friday dtg tuk mnm air gula...

scary sgt ke yerk??sampai otak aku refleks benda2 yg xbest bila ckp bout the air gula...haih~errmm...tahla..myb aku asik d sogok cite2 yg xbest ttg air gula waktu pregnent ni...haih~lagi..

akak2 aku semua nyer terselamat..oh! ini tidak adil~hehehhe (sendri xnk jg berat bdn n mkn sapa suh..pastu dan2tu ckp xadik kan...hehehe)

so aku seorang jek la yg akn mengalami experience mnm air gula dikalangan akak2 aku...ceiiss!!!dan ceisss lagi!!

tp xpe..demi bby yg tersayang ini aku akan berusaha bersungguh2 utk mnm air gula tu witout muntah2 on tat time...paray n pray..

so mlm ni dh stat kn berpose...~huhuhuuuuu~