Tuesday, 31 January 2012

hepi birthday

dh nk masuk bulan febuary baru nk hapdate pasal birthday en.chenta...

bizi lorrr....hehehe

masa coti raya cina tu aku decide tuk tak balik kampung aku..lgpon dh deal ngn mama tuk melenggang perot kat umah mama..(xde lenggang pon just urut n betolkan mana yg teselit je)..so ari sabtu after event shamihah ktorg shoot balik subang...xde pe yg menarik sgt pon xtvt kat umah...lepak2..tdo tu jek la..

just ari isnin tu kunun2 nk g mkn2 a.k.a picnic kat pantai morib..mo bakar2 ikan segala..tapi nan ado la plak ikan2 d tepi jalan...aku ingat mama n abah nk beli kat pasaraya..upe nyer dorg nk cari bila dh sampai morib...mmg xde la kann..lgpon pantai dia cam xde tmpt yg sesuai tuk sesi bakar membakar...so last2 g kdai mkn n order jek la pari bakar n pari msk asam pedas...layan kan jek..pastu shoot balik subang..

so esok nyer adalah 24 JANUARI, adalah birthday en.chenta...aku x tau nk bagi adiah pe n nk celebrate katne...hurrmm...mmg x surprise la kan...n family en.chenta pon xde pe2 plan tuk celebrate birthday dia...hampeh~beli kek kecik pon tidak.... :( aku plak yg emo telebey waktu tu...coz en.chenta kalu birthday ahli koger dia..mmg excited duk cbuk ajak aku cri adiah or beli kek even kek kecik skali pon..tang tiba time dia nan ado la jgak..cehh!!

tapi x pe la...so otw balik gombak aku paksa en.chenta g OU..dh lama xmasuk OU..so singgah OU tu aku ajak masuk SR..ermmmm....kunun2 surprise le kan..aku pon ckp ngn dia arini aku belanje dia mkn a.k.a celebrate birthday dia...hehehehe...cam bese, aku kalu masuk SR kompem order TOM YAM..tp en.chenta xmo mkn pe2 plak..kata nya xde feeling nk mkn..cehhh!!!aku lak yg beriya...tp cam bese..aku paksa gak dia mkn..last2 order MEE KARI n aku amik side order kek walnut siap mtk lilin lagi..hahahaha....en.chenta muka dh pasrah n redha jek...kih~

jom layan pic2 birthdayman nih.. :)



muka gembira de org celebrate birthday dia ;p

black bowl: mee kari en.chenta
white bowl: tom yam aku
yg dia ngah mkn tu: chicken curry puff 
ok tu jek la..coz en.chenta nyer birthday so kasik chance muka dia jek dlm entry ni..mmg pic aku xde pon..dia pon x offer nk amik pic aku time ni..cehh!!dasar sungguh~

p/s: adiah nnt tgu anivesari jek la ye abang..hehehe....wish u ol d best n murah rezki "SAYANG abang selama nya ..mmmmuuuuaaaahhhhhh3x"

Friday, 20 January 2012

walahai...

halloo..halloo...halloo...

lama giler rasa nyer xupdate blog aku ni ha...

bukan pe xde idea n cite nk share tu maleh tu...duk asik baca blog org je keje aku skang ni... :)

so skang aku dh masuk minggu yg ke-32 means dh masuk 8bln...1month left for delivery my new people :))
x saba tapi gerun n neves giler2 rasa nya..but hopefully semua nyer selamat and berjalan lancar...(adoii serammm~)

dh masuk bln2 yg dh nk ke waktu nyer ni..bby xbyk kerenah...xde rasa nk ngidam2 sgt...mkn pon dh x mcm sebelum2 ni..pe nmpk semua nk ngap..skang mkn cikit jek pon dh rasa mkn 5/6 pinggan penoh nyer perot aku nih...bby myb dh x byk ruang dlm perot mama dia nih..cian bby...tgu ye xlama dh ni bby :)

nama bby pon xcarik lagi tp aritu dh beli buku nama2 tuk bby dln islam...and oleh kerna en.chenta nk bby dia kalu ponpuan nk de NUR and kalu bby boy nk kena ada MUHAMMAD so let it go..kasik chance dia gn kose veto dia..but the full name bior mama dia pilih yeee..."jgn nk tamak ye en.chenta" ;p

so ingat kalu bby gurl nk letak nama yg de aishah...dh lama aku simpan nma aishah ni..n nasib bek akak2 aku x amik lagi...hehehe..ingat nk letak nma NUR AISHAH SYARA ...tp tidakkah panjang sgt nm amak aku nnt??? NUR AISHAH SYARA BT MUHAMMAD KAMARULZAMAN....OH NOOO!!! cian bby aku nnt nk tulis nama jek amik masa sejam...tp laki aku ni degil..aku dh ckp letak jek nma pendek2..tp nk jgak...maleh aku nk layan...aiiissshhhh~

tapi tgk la camne...preparation tuk bby pon de yg x setel lagi...xtau pe yg nk di siapkan kan....~any sugestion???

errmm...k la dh nk balik ni...lagi15minit nk balik..so selamat bercotiii...bagi kaum china selamat TAHUN BAHARU CHINA ~yg balik kg ati2 dijalan raya....~

p/s: aku balik kg tp kg melayu subang sahaja lorh...hu~