Monday, 18 June 2012

she's 3month

assalammualaikum..

halluu..haluu..haluu semua..pekabo erk?sehat2 la hendak nyer

arini my lil zara genap 3bulan...alhamdulillah my zara membesar ngn sehat n kuat..xpe la tak demok2 or chubby2 pon..asal zara sehat dh cukup bersyukur :)

zara skg dh x brapa nk tdo buai or else mama n abah dia yg x bagi tido buai nnt senang kalu g mana2 dh xyah berbuai pdhal malas nk enjut buai hehehe..susah kot kalu nk g mana2 nk kena angkut barang buai dia...sah2 bonet kete full ngn buai dia jek...

tapi kalu jalan jauh mmg kena prepare gak buai tu...coz zara aku rasa cam x suka jalan2 jek..dia mcm cepat penat...so malam kompem meragam..ubat dia adalah buai so jalan jejauh jek full bonet kete ngn besi buai dia, stroller bakul n segala bagai xcesori dia lah...cian mama n abah dia..bwk baju ckt jek coz dh x muat..huk~

lagi satu zara kalu dlm kete nk g memana mesti dia xmo tdo..sanggup mata bertahan..feveret dia adalah berdiri n mata melilau observed keliling dia...kalu aku baring or duduk kan dia..mst nanges...adeehhh letih mak okk..sepanjang jalan nk dukung kasik dia berdiri..n dia hya tido bila betol2 dia dh xleh tahan..ngamok2 ckt nthen kasik puting kaler ijau dia tu trs tdo...

wlapon dh 3bln zara masih lagi x de pe2 skills..contoh cam nk meniarap ke..nk tebalik kan badan ke..NO any signs yg menunjuk kan dia ke arah itu..isau gak...adakah pertumbuhan dia slow or itu adalah normal??errrmmmm~but zara sgt suka kalu de orang layan dia bersembang n kadang2 dia yg ajak kita bersembang..intro kalu dia ajak sembang adalah dia akan pandang tat person lama..nthen tersenyum2...means ajak borak2 la tu..yg selalu dia nk ajak borak adalah abah dia...kadang2 bila aku n en hasben sembang2 bedua dia pon nnt ikut nyampuk...ketawa tekekek....hahahahha..kadang2 lawak benar upe dia gelak takde gigi..hehehhe

aku harap zara membesar dengan sehat, arap sangat dia x kena pe2 sakit even demam skali pon...aku ni cepat panik...kalu dia meragam lebih2 ngn aku nanges n stress nanti..mcm mlm tadi dia duk merengek2 nak tido...aku pon stay up sekejap nthen tido pon mmg lah lewat kan..so skg sampai rasa aku cam kn migrain jek...ni gara2 aku ajak dia berjalan2 ke JJ rawang (anggun)...punyer la jauh upe nyer...sabo jek la.. :(
see ni pic dia nk ajk besembang :)

muka confius >)

kalu dia suka...ni la dia..abis basah baju
kena air liur dia..hok aloh

tu dia senjata ijau dia..xde ni susah ati lorhh..

muka baru bgn tido...~

p/s: my wish to look n be with her everyday every second anywhere and everwhere..... luv u so much my lil princess nuraisyah zara muhammad kamarulzaman 

Friday, 15 June 2012

Cutest Little One Contest

hai..hai..hai...semua...

aritu my lil zara join contest..so sekang dia nyer position is NO 8.. kira ok lah coz TOP 10.

tapi kalu leh aku nk dpt TOP 5...so meh la tolong n luangkan masa VOTE tuk si mucuk zara aku neh ye...hehehe

meh vote tuk bby zara saya :)

  1. cara2 nyer

    like tiz page 1st ---> http://www.facebook.com/LollyTot# n then vote for my lil zara kat cni ok ---> https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150943065732040&set=a.10150843805617040.471437.237235437039&type=3&theater

    tQ for voting .. luv much3 ♥♥

Thursday, 14 June 2012

si mucuk dh nk masuk 3 month ~wink~

hai..hai...haii semua...
assalamualaikum kamo-kamoo semua di luar sana
arap2 sihat la hendak nyer arini ye :)
si mucuk aku next week on monday (18jun2012) dh masuk 3bulan
jap jek rasa nyer dia makin membesar dengan sehat nyer 
SYUKUR..

ni masa dia 6bulan dlm my tummy :)


a day after deliver..at sg.buloh hospital..me..
strugle to BF her...huk~


yang ni a week after..kecik coet je ngn abah dia ..hehehe


yg ni plak when she is a month..got fever upe nyer..
cek up for a month doc mention she got a fever..
cian anak mama ni..huhu


ni latest pic ...2bln.. 4day before she is 3M



p/s: see dia membesar ngn sgt cepat kan...dh rajin ajak sembang ni mucuk ni..selalu nyer cik wa dia n abah dia la yg rajen layan...mama dia layan at midnite..huhuhu..naseb la kan...~

Monday, 11 June 2012

aku yang pendengki

haii...haiii...semua...

aku dengki ngn hasben aku..tgk google crome aku nyer theme


chelsea FC okk..
p/s: kalu dia on intenet kompem bebulu jek mata dia tgk theme ni kan...ahakz~

Friday, 8 June 2012

f.r.i.e.n.d

hai2...salam jumaat..moga semua dilindungi Allah dengan barakah yg berganda2.. :)

aritu cam nk cite pasal kawan la plak..
errmm..how can friend effect ur emosi, ur sorrounding???

aku rasa byk pengaruh kwn yg boleh influence diri kita..kalu kwn kita baik myb kita boleh jadi baik..kalu kawan kita xbape baik kita mungkin boleh ikut jadi x bape nk baik.kalu kawan kita malas kita myb jadi malas n kalu kwn kita rajin myb kita pon leh jadi rajin...see...byk yg kwn leh pengaruhi kita.

de orang bila rapat ngn seseorang they call themself as BFF ala yg cam paris hilton nyer cite tu..BEST FRIEND FOR EVER...de yg memang BFF tp selalu nyer bila dh BFF lagi2 org pompuan, bila kwn yg sorg tu dh lebeykan kwn yg lain mula la nk emo2..dh xjd BFF....errmmm...aku dh penat nk rasa zaman2 BFF ni...letih jek nk layan benda remeh2 ni...

so sekarang memang BFF aku adalah en.hasben tecinta...so mmg nk emo ke nk jeles ke nk majuk ke nk marah ke nk manje2 ke nk share gosip2 ke..semua kat dia sekarang..so kat luar semua org adalah kawan2 aku..wlapun bkn yg terbaik..tapi mereka adalah sahabat kawan dan rakan aku...

aku memang selalu nyer de masalah nk cari BFF coz myb aku cpt jeles (errkkk!!!jeleskah??..hhahahaha) atapun muka aku yg suka x amik peduli or muka yg x sentiasa alert ngn prob or gosip org lain menjadi faktor utama nape semua org xmo anggap aku BFF dorg...wakakakaka... tapi ADA AKU KESAH???puuiii~

aku de 2 pengalaman ngeri tentang BFF...semua masa aku hingusan dan masih belajar lagi.pengalaman tu buat aku fobia nk rapat ngn sesapa..so i was decide to kwn je ngn sesapa yg sudi nk kawan.n no more nk sayang lebih2an smp sanggup bodohkan diri..NO MORE...!!tambah lak bila dh makin nk menepos berakhir usia remaja ni and lagi2 dh kawen ni memang xde kose aku nk layan benda2 remeh ni...hehehe..

so diluar sana jgn la nk beriya sgt BFF2 ni...kang nnt mesti aku dgr gosip2 korg buruk2kan kwn2 @ bFF korg sendrik..puuiii!! xberguna ok..

p/s:kawan jek la sama rata...xbaik berat sebelah...idup ni bukan begantung ngn sorang jek kawan...yg berjasa pon kadang2 bkn BFF myb yg bukan BFF lgi byk berjasa...so marilah bekawan ngn adil n saksama ..peace yo!!

p/s: aku x dengki pon ye...tp kadang2 letih nk dgr kwn2 yg suka bemuka2 ni...depan BFF sendrik baik..belakang..humangaii....kalah setan bejanggut..lagi...peace yoo!!!hahahaha

Monday, 4 June 2012

ecewaahh...

tetiba nk tgk balik pic-pic aku kawen dulu...hik~
maklum la kan skg musim org kawen...so nk mengimbau zaman2 aku kawen aritu le..hehehe

ni masa lps akad nikah
org kuat

ni ngn kekawan aku (mlm)

ni pesal tah..ni pic lps akad nikah..salin baju lain

ni ngn my big family :)

cewahh..cewah... hik~

p/s: sekang alhamdulillah dh lebey setahun bersama...n lagi gembira dh dikurniakan seorg puteri yg mucuk macam lagi comey di mata mama n abah dia <3<3 "alhamdulillah"