Friday, 20 July 2012

Ramadhan Kareem.. ahlan wasahlan.

hepi ramadhan tuk semua

moga ramadhan kali ini lebih bermakna dari yang sebelum nya.
moga ramadhan kali ini lebih memberi ganjaran pada kita
moga ramadhan kali ini lebih mengajar kita erti beryukur dengan segala nikmat DariNya
moga ramadhan kali ini lebih mengajar kita erti bersabar dengan segala dugaanNya

dan

aku harap ramadhan kali ni aku boleh bangun masak tuk sahur..huu
coz en.hasben kena makan heavy tuk sahur..ohh!!

dulu masa sekolah duk hostel kalu nk sahur bangun g dewan makan/dining..ceduk duduk suap..simple!
kalu xmo sahur..sambung jek tido..still leh pose..simple!

dulu masa duk bujang kat umah sewa...malas sahur..xyah bangun tido.
kalu nk sahur makan kurma 3biji air masak.cukup..simple!

masa bujang, paling malas pon kalu nk sahur...minum air..cukup..simple jugak!

tapi dah kawen.........

MASAK or BELI .. WAJIB bangun SAHUR!!!!




p/s: ALhamdulillah, dah kawen complete bersahur...xke dapat PAHALA tu...free jekan dapat pahala...xsusah pon..ALLAH tu kan SAYANG kat UMAT dia..so jangan malas2 bersahur :))

Tuesday, 17 July 2012

my mucuk

hallluuuu...

esok my mucuk genap la 4bln...weehhuuu..mucuk dh makin membesar..ahakz
tp xbest nye semalam amik my mucuk tok ma dia ckp dia kurang sehat...aaiiisshh..pa sudah jadi...???

tok ma cakap dia asik merengek takmo tido n badan cam panas sikit add on sore dia dh serak2 cam penyanyi rock...alamakk!!!

duk layan dia tidoq malam tadi...

so mlm tadi tepek cool fever n kasik ubat demam..
jadik nye arini aku x g keje..huk~
but its ok,demi anak seorang sanggup berkorban pe saja...walamak...hekhek..~
ibu sejati nih..hehehe

so tadi bawak g klnik doc cakap she's ok...xde demam just tekak dia berkahak sikit..myb bcoz of environment..kawasan yg sentiasa berabuk..
YES!! 
memang area umah aku ni sentiasa berhabuk coz depan umah aku ni adalah KILANG
oouuucchhh!! (sabo, sikit masa lagi mau move out meh..ammiinn)

so sekarang dia ngah tido lena..harap2 esok sudah kembali tersengeh cam kerang busuk ye ucuk.. :*

Friday, 13 July 2012

mintak-mintak rezki untuk aku

salam semua :)

harap-harap lepas ni de la turn rezki tuk diri aku nih...aku de kat post entry TPM tu..so aku dh apply dh tadi..

rasa kali ni aku macam betol-betol berharap aku dapat peluang ni..i do really wish tat it is my 1st step to becoming someone for future..walamakk~~hehehe

wish me luck ye :))

laman sesawang tersebut..meh apply ramai-ramai :)


tenaga pengajar muda (TPM)

lai..lai...
mana2 yang nak further study for Master n PhD scholar
meh click2 bawah ni

malang tidak berbau

assalamualaikum

hai..hai semua.. salam satu malaysia :)

lama sungguh nk menghapdate blog aku yg dh makin keusangan ni...lagi2 dh de my mucuk si zara lagi la susah aku nk menghapdate blog..

dlm 3minggu yg lps aku telah di terima tuk attend interview tuk sambung master MBA..dh semangat dh siap ganti class awl2 lagi..coz nk coti waktu tu..memang semangat giler siap training speaking london ngn zara..errmm...

skali ari isnin tu (interview ari selasa) en.hasben call suh amik zara...aku pon pe lagi angin xpasal coz before g keje dia dh janji nak amik zara petang tu..so leh la aku bepoyo2 lama sikit kat pasar depan kolej aku kalu en.hasben yg amik..tp petang tu gak tetiba dh lewat pon, aku ngah bepoya2 ngan adik aku dia call suh amik zara..pe lagi merempan x tentu hala la kan...dan2 tu aku suh adik aku cepat2 beli makan dia.terus ktorang caw cincau balik umah nak amik zara..

sambil dalam kete aku membebel2 x puas ati coz en.hasben gtau last minit...tapi nak wat camne amik gak la kan..so dah amik zara n nek umah..kunci lak mana la plak aku letak..ketuk2 pintu xmo bukak plak...merempan la lagi aku...aaiisshhh~

skali bila aku buka pintu jek...hampir2 aku pengsan menengok en.hasben..YA ALLAH tengok dia dh tebaring ngan darah2 bagai....nak pitam pon de masa aku tengok tu...memang hampir2 nak menitik air mata..menggigil2 rasa nyer...but aku cool kan diri...tapi still bebel2 gak coz en.hasben wat surprise benda2 ni.bebel2 tanya nape x gtau awal2...dia cakap takut aku lagi kalut nanti...aku dalam ati menyesal sungguh..berburuk sangka ngan dia sepanjang jalan tadi...hukhuk~

agak teruk gak la luka dia...dah la dia puasa aritu..n bcoz of pose tu la dia ni xcident.mamai x nmpk orang terus dia langgar...dia yg langgar orang ok....aaaiisshhh~nasib bek xde pe2..org yang dia langgar tu dia cakap xtau g mana..coz dh cabutt lari...kompius aku...bukan dia yang langgar hasben aku tp pesal dia lari plok...aaiisshh~

kaki dia luka agak beso gak la...asik bleeding jek..pastu lebam2 kat tangan...lutut dh rabak dah..teseret kat jalan...tak pasal2 aku jadi nurse x terlatih time tu...aku ajak terus g klinik dia cakap nanti la dulu coz dia xbuka puasa lagi..aku paksa buka puasa tapi dia sayang so tunggu dlm 20minit n then dia buka puasa, aku siap2 kan barang2 zara, aku mandi ala kadar n then solat maghrib..pastu ktorg g klinik yang terdekat..

aku ni dah la dh jarang sangat drive memalam..memang cam semut, semut pon lagi laju dari kete aku malam tu...sampai klinik kat belakang umah tu, kaki hasben aku dh berdarah2 dah..meleleh2...abis lantai klinik tu..so bawak masuk treatment room..doc tengok and doc cakap nak kena jahit tapi coz arteri tu dh putus so doc suh aku anta en.hasben g hospital...aaayyyaaakkk~hospital???serius aku memang tak tau jalan area KL n yg setempat...tapi en.hasben cakap...jgn isau dia tunjuk jalan..n we decide to go hospt. sg.buloh..senang.dari umah aku masuk jek DUKE nnt trs jmp Hospt. sg.buloh tu..ok..ok..aku menyakinkan diri..YES I CAN DO IT!!!

so kat highway tu aku bawak memang standard macam orang baru belajar kete kau!hambeekk...dari baper minit jek nak sampai sana skali aku yang bawak macam berjam2 baru sampai...dalam kul 10pm camtu ktorg selamat sampai kat sinun..

en.hasben g register sambil nek weelcha...hamboi aku tgk dh mcm usop weelcha lak en.hasben aku ni..hehehe..aku park kete kat bawah n then bawak zara naik atas..tengok en.hasben duk tunggu turn dia..and tunggu mak mertua n adik en.hasben skali...dalam masa 10minit camtu mak mertua aku sampai duk sembang2 sambil tunggu turn..tengok zara dh nak stat ngamok...mama cakap dia n kila balik dulu bawak zara..so aku n adik aku tunggu en.hasben

so dah cek semua..kaki en.hasben memang nak kena jahit...so we're wait for him...lebih kurang dalam kul12lebey camtu baru setel semua...so before balik umah mama..ktorg singgah makan dulu...giler lapa kott..adik aku bebel2 nasi kerabu dia xleh nak makan...(aku xterambil makanan2 yg aku beli kat pasar..hambeek semua kebulur..hahha)..dah aku x kira nasi dagang aku..semua basi camtu jek..so malam tu ktorg tido umah mama.adik aku siap mintak coti.tak keje dia esok nya..aku...errrmmm...pejam mata je la..xdpt la g interview MBA aku tu...errmm...xde rejeki la tu nama nyer..huhu~

tapi alhamdulillah sekarang en.hasben dah semakin sembuh and sehat :)

ni after jahit

after bejahit n takut nak cuci..burukkk!


after nurse x terlatih cuci the luka 

ni lepas bukak jahitan

makin beransur pulih 
p/s: abang lenkali dah tau 1st puasa x leh buat banyak keje...jangan nak rajin sangat...kan dah mamai...tengok orang pon dah nampak cam nampak ayam goreng...aaiisshhh APTB~