Monday, 19 November 2012

aku tak kan mampu..

assalamualaikum


arini sangat2 rasa tesentuh dengan berita2 tentang penduduk GAZA.

"YA ALLAH selamatkan lah mereka andai mereka mati matikanlah mereka dengan syahid.."

aku de tengok satu video kat YT cite pasal gaza, tak sampai ati aku nak tengok video tu.sedey sangat2..tu pon aku control jek air mata. mana tak nye, semua yang cedera kanak2,..duk tebayang kalulah aku berada kat situ, YA Allah duk tebayang muka zara..YA ALLAH lindungilah kami dari segala kejahatan di dunia dan di akhirat..

budak2 mana la tau apa2..apalah zalim sangat..tapi itulah ujian Allah S.W.T terhadap hamba nya...kat sana mereka berlumba2 nk jadi pejuang syahid..kat sini, tah ada tah tidak..aku sendri pon belum mampu nk jadi macam dorang kat sana tu...

bila tengok perkara2 macam ni bagus jgak, terasa insaf...sedang orang lain bergelut dalam kesengsaraan, tapi kita banyak yang dirungutkan...banyak yang x kena dengan apa yang Allah dah bagi..rasa syukur tu susah sangat nk lekat dalam diri...tapi bila tengok perkara2 macam ni barulah nk sedar diri...tu pun sekejap jek..

banyak kali dah aku cakap ngn diri sendri nak berubah..berubah demi cinta Allah, tapi susah sangat...masih kotor hati ini, masih ada yang tak kena..kenapa susah sangat ye???kadang2 terlupa yang suatu hari nanti akan tiba hari perhitungan..bila fikir takut..tapi hanya sekadar takut je...

"YA Allah...sudah jemu kah ENGKAU untuk sinari hati aku YA ALLAH...???YA ALLAH janganlah ENGKAU palingkan wajah MU untuk ku YA ALLAH...aku takut..sedarkanlah aku YA ALLAH..aku hamba yang lemah YA ALLAH, bantu lah aku, bantulah aku dan keluargaku, bantulah aku dan sahabatku, bantulah aku dan saudara2 ku, bantulah kami seluruh umatMU YA ALLAH..."

hari semakin hari semakin kejam...sudah makin banyak petanda yang Allah berikan..tapi masih gelapkah ati ini...masih lekakah aku...??

YA Allah KAU lah maha PEMurah lagi MAha Penyayang...bantulah kami, matikan lah kami dalam AgamaMU...aminn.....


Wednesday, 14 November 2012

soping sakan eh!!

www #4 (hentam jek la no ni ha..ngeh3)

hasil pancingan aku kat
TS ngn TESCO ampang..hehehe
penat bsoping...kita minum dulu..hik~



pesta makan

halluu..

last week family aku datang umah tapi tak complete la..akak aku izan, yang kat pahang, mak ayah n akak aku yana, yg kat putrajaya je yg ada.su zura and pian tak de.sorry ye yang tak de tu. muahehehe

kebetulan akak aku yang izan n mak ayah aku g hantar adik ipar dia bertunang kat sg.beso tat weekend..so before balik pahang dorang singgah umah aku dulu.relax2 before meneruskan perjalanan balik ke pahang semula.

mak n ayah, dorang balik petang ahad tu gak..biasa la ayah aku ni suka2 dia je nk balik bila2 masa.so mak n ayah bawak si wawa.coz wawa nak ikut atok dia balik dulu..mak si wawa ni, dia tak balik lagi coz ngah besoping kat giant belakang umah aku tu.

so akak aku a.k.a mak pada najwa sefamily ni dorang nak lepak2 dulu, malam nye baru nak gerak balik.so planning2 bersama en.hasben aku n en.hasben akak aku yana n izan..dorang sepakat nak g makan2 malam nye tu..aku tak tau pon coz sedap bongkang dalam bilik ngan cuk zara aku tu..tapi aku on jek mana yang ok..aku join jek...hehehhe

so malam lepas magrib kita orang siap2 g makan kat WILLIAM.."bayar2..give me my money"..hahahaha

sampai je william gerimis mengundang...adoii leceh ni kalu ramai tak leh la nk makan kat tempat berbumbung kompem penuh..harapan nye agar de la tempat kosong tuk ktorang ni ha...dah dengan bawak budak kecik bagai..kalu ujan memang potong stim ah kan...

so nasib baik..syukur....de tempat kosong..so ktorang pon order..aku siap sound,kompem ke nk amik order sorang satu ni...ye la..takut tak abis nanti...so semua cam ok jek nak main order sendrik2...siap2 order bagai..

sekali dh sampai makanan...haaa..haammmbeekk kau..semua dh tepinga2...gedabak pinggan..hahahaha..aku gelak je la...2 big bro aku..berpandangan je antara satu sama lain..ngeh3..siap pening2 pala time tu nak ngabeh kan..kehkehkeh..

jom layan pic ktorang melangsai n melicinkan segala makanan..hehehhe

muka ngah tunggu makanan..

1st dishes...hammbek ko..nasi goreng ketam setalam..

spegeti seafood..mak bapak seafood dh ni..huhuhu

beef steak (ijam nye)

beef steak (erol nye yg dia x lalu nak makan) keh3

makan...makan...makan...

akak aku (right) dh kekenyangan mkn ciken cop

weeehhuuu..bbuurrpp..ALHAMDULILLAH



my 2 big bro..

yum chaa...keh3