Thursday, 10 March 2011

umah sewaku

er lebey kurang 3weeks aku kawen ni masuk minggu kedua aku n husband duk sekali kat umah sewa ktorg tu..

umh tu agak beso bagi 2 org duduk..tp xpe la yg penting bila mak n ayah n mama n abah sefamily dtg xde la sempit sgt nnt...tu yg ktorg pikirkan time nk pilih umah

mmg la sewa dia agak mahal..but compare to umh yg rate dia murah tp tahap keselamatan n environment yg xselamat langsung so biar la berhabis ckt asal dpt environment fasiliti n condition yg lebey baik utk semua orang yg nk dtg umh ktorg tu nnt. tp agak susah la ckt kalu lain2 kete nk park kat dlm coz umh aku tu just provide 1 kete tuk 1 umh jek kalu nk lebey u have to paid...(adeess)

n ofkos ler umh ktorg tu mmg kosong giler...xde perabot semua xde...umh bujang la katakan..plan for tiz month ktorg nk borong kipas angin..coz umh tu just de kipas kat ruang tamu jek...every bilik tido NO kipas..even suis pon xde tuk kipas..kalu nk letak have to wat wiring yg len..tidak la kan nk abis duit tuk pasang kelengkapan yg bukan tuk aku..tidak okk..huk~

so wat masa ni everything is under control....arap2 idup ktorg sentiasa di murahkan rezki:))
ini adalah ruang tamu


ruangan dapo..complete with kabinet


Friday, 4 March 2011

cuci mencuci

malam semalam
(3march2011)
aku n family en.chenta  basuh n cuci umah

hurrmmm...agak meragam gak la aku coz rasa dh lewat sgt waktu utk mencuci umah

add on lak esok nyer aku keje..n kesan nyer mmg aku balik lewat mlm tadi...almost dekat kul1:00am baru setel n sampai umah
and kompem gak la aku
MEMANG MENGANTOK
tahap dewa okk..
nasib la hangen tak baik kuar~

so tonite
(4march2011)
bawak masuk barang2 dlm umah.

n mybe family en.chenta and k.yana family akan bergotong royong mengangkat barang2..

yeah~

xsaba ke nak masuk umah baru...???
answer is:BIASA jek..hehehe(typical answer dr aku..ahakz~)

so tuk ouse warming tu..nnt la yerk...kasik budget yg len ye...~
de rezki aku akan jempot yg berkenaan yer

p/s:umah aku de swimming pool okk..~(edisi:belagak...hehehe)

Tuesday, 1 March 2011

home sweet home

aku dh dpt satu umh
and mybe this weekend dh leh masuk umh baru
(umh sewa jek la tp nyer,,huk~)

tp xpe sewa pon sewa la
asal kan aku n husband leh duk sendri

bila lagi nk belajar berdikari
so its time for us to learn to be cooperate in this life

yeah
aku akan anggap ni la step pertama aku tuk independent
belajar susah senang when become a wife
belajar susah senang when i;m get married
belajar susah senang as a family women

so hopefully xde yg buruk berlaku
berharap semua nyer baik2 saja

so tgu yek post tentang umah baru kami

hehehehehe
:)