Monday, 27 February 2012

countdown

yeah lagi seminggu lebeyjek nk sampai ke waktu nyer

rsa cam

oh! cepat la bby ni lahir .. hehehehe ...(xmenyabo)

at 1 momen rsa cam dh x kesah sakit or x asal dpt jmp bby ni secepat mungkin ..ahh!! excited rasa nyer..myb bcoz of this is 1st time nk dpt bby, so feeling dia mmg telebey2 lakan ..hehehhe

dh 2x scan bby is bby gurl .. tp cam2 kemungkinan boleh jadi dr gegurl jd boboi...so aku x kesah asal bby sehat n selamat dh ok..alhamdulillah :)

we're agreed nk kasik nama sama ada if gegurl

1. nur aisyah iman
2. nur aisyah zara
3. aisyah nur iman
4. aisyah nur zara

padahal tebalik2 kan jek nama tu kan..hehehe...(gedik telebey)

n then if boboboi

1. muhammad aif

de lagi tp aku x ingat coz yg laki2 ni en.somi yg nk kasik nama..so aku x de la nk alert sgt.. hahahaha...yg de ni mmg aku yg nk letak nama ni..hehhehe~

tp pepon arap2 semua nyer ok....

p/s: mud xsabo2 ... excited lebey .. semua la...huhuhu (lantak la ko nk kata pepon) yg penting aku hepi en.somi hepi..bby pon hepi :))

Friday, 24 February 2012

istimewa buat Pendampingku


 

hai assalamualaikum abg....
hehehe..ngah watpe erk tu..makan mee goreng maveles org masak erk..???hehehe..sedap x masakan yg org masak sekarang?errmm...dh tau dh jawapan dia adalah sangat MAVELES kan..kan..hehehe
org tau org xde la masak sedap sgt...saje jek kan nk amik ati orh ;p ..tp xpe pepon tQ ye abang :)
errmm...lagi 2weeks nk lahirkan bby kita ni..org arap xde pe2 n semua nyer selamat tp sapa nk tahu wat exactly happen in fututre kan...kita hanya mampu berdoa n merancang tp segalanya di tentukan oleh NYA kan....
so dikesempatan ini org nk mintak maap banyak2 kat abang...sepanjang hidup ngn abg org de wat salah..(kompem2 la selalu jek wat dosa ngn abg kan..kan..huhuhu) ... org mmg selalu jek nk gelak kan abg, kutuk2 abg ... compare kan abg ngn adik la,najmi la....mst abg terasa gak kan kadang2 .... tp sebenanya org xde pon nk niat apa2,just nk manje2 jek...org mn reti nk tunjuk manje2 sebenanya cam pompuan len.. n pasti nya org tau, abg paham dh ngn perangai org kan..huhuhu~


abang nk tau x...sbena nye org rasa dlm diam org adalah manusia yg sangaaaaatttttt bertuah coz kawen ngn abang (bangga la tu kan..uuweeeekk ;p) hohoho...serius...serius ...
 
 
 
dlm diam org akui yg abg adalah something yg terbaik Allah kurniakan kat org... (betol ke ni erk...kihkihkih) .. hoho...serius...serius.... hehehe... ye betol serius abg adalah sesuatu yg terbaik dlm hidup org...abgbyk sgt bersaba ngn org, time tetiba jek nk merempan ..abg cool jek (tp kdg2 mka sedey tu de jek nk tunjukan) xde pon nk bising2...wat jek ngn redha pe yg org suh ... pastu selalu jek tolong org basuh baju n sidai baju.. (tp mls kan nk tolong org lipat baju...huk~) wat kan org air tuk mnm petang, basuh kan periuk belanga pinggan mangkuk bila lps msk n lps mkn ...bukan semua husband dpt wat pe yg abg buat ...org bertuahkan dapat abang ...hehehehe...
 
 
 
kadang2 wlaupon susah abg tetap usahakan tuk tunaikan pe yg org nak... n kdg2 org tau semua tu ssh nk ditunaikan lagi2 kalu wish org tu melampau2 ... nk mkn yg mahal2 .. nk beli baju yg branded2 ...semua la...tp abg stil gak tunaikan wlau pe cara skali pon... soooo sssuuuwwwiiittttt ..wlaupon kdg2 org cam layan x layan jek ... (ur wife ni kan ego ckt)tp org nk abg tau yang org sangat appriciate apa yg abg buat tuk orang ....serrriiuuuuusssss ...... :)
 
 
 
so lps ni kalu pe2 terjadi org betol2 mintak maaf kat abang ..n harap kita bersama hingga akhirat bersama2 berkat dari ALLAH S.W.T
 
 
and org gak arap agar kita dpt bby yg comey mcm abg (kasik chance la..hehhe)
 
 
and lagi org arap family kita sentiasa dicucuri rahmat di murahkan rezki n sentiasa di bawah lembayung kebesaranNYA ...aminn...
 
 
"abang i luv u so much ..♥ ♥ ♥.. luv u much3"

Wednesday, 15 February 2012

perot oh perot

ok sekang aku dh masuk 36weeks 2days... okk mmg dh x lama sgt dh aku nk deliver...huhuhu..neves la plok..

tp nk xnak kn la gak menghadapi nyer....perot aku pon dh makin beso n makin berat (wlpon org2 len smua ckp perot aku kecik)...but for me matlah ketara besar n berubah nyer perot ini :)

skg dh makin sengal2 pinggang aku ni..lagi2 kalu mlm...pusing kanan sakit...pusing kiri sakit...myb itu simptom biasa bg org yg mengandung....trima dgn rsa penuh insaf...experience tat never can buy.....

bila bgn pagi pon aku sakit pinggang gak..at 1 point smp laki aku kn papah aku tuk bgn..dh mcm org nk OKU plak...huhuhu

susah upe nyer mengandung..baru tau n rasa camne mak mengandungkan aku (wlpon aku kuar awl dr masanya) tp tetap betabah....satu badan rasa lain...MAK TERIMA KASIH COZ MENGANDUNGKAN org, MELAHIRKAN org, n MENJAGA org sampai la dh nk ada anak sendri ni....YOU ARE THE BEST MOM FOREVER...xtau la camne hidup ni kalu mak xde...sob...sob..sob....(alahai aku sll syahdu kalu cite pasal mak...coz mak dh tua...bila2 msa jek aku leh dpt bite yg x baik)...xsangguo rsa nyer..huhuhu~

pepon aku berdoa moga aku n bby sehat n selamat sentiasa....~

p/s:to semua MAK2 kat luar sana....PENGORBANAN KALIAN AMAT BERHARGA n X DAPAT DIBALAS dengan WANG RINGGIT semata2...luv much much...... ♥♥♥♥

Friday, 3 February 2012

ari rabu aritu

salam semua..jumaat yg penuh barakah la hendak nyer arini ye  :)

tp arini aku nk cite benda yg aku xpuas ati..agak2 nyer boleh x?
 boleh jek la yer..

alkesah ari rabu aritu cuti wilayah...and aku cek up..mmg ms cek up aritu pon aku mmg dh mtk appoinment ari rabu tu coz alang2 aku dh cuti so xyah la nk amik cuti pe bagai kan tuk g cek up...tgk list buku appoinment tu pon cam x ramai..so aku book la ari rabu ngn arapan aku xyah nk Q pepanjang cam ari selasa (selalu cek up aku ari selasa)

so pagi tu pon mmg appointment kul9am..so xyah la nk sharp sgt coz nnt Q jgak...so sesampai ke KK tu aku tgk kete byk je park kat tepi KK tu..sah2 mmg ramai org...mmg betol pon....punya la ramai org...just x isau coz tu include mak2 yg bwk anak2 dorg cek up gak..so aku xpect mcm bese jek la...

so as rutin aku cek up sampai2 amik no..(no aku adlh 141) nthen aku g kencing n cek air kencing..pastu tgu tuk turn cek pressure, berat bdn n cek aku nye kandungan dh bape minggu...so ni la turn yg paling aku bengang aritu....dr kul 9.00am sampai la kul 11lebey aku duk tgu turn no aku..coz selalu xde la aku menunggu punya lama...

makcik nurse tu upe nyer yg wat kje tehegeh2....bukan nyer byk pon kje dia kn buat..just tulis bape blood pressure, bape berat bdn n air kencing..tu jek pon..tu pon ko leh amik masa sampai 2jam...tu pon setelah de sorg lagi nurse yg muda sikit dr makcik nurse ni dh tolong dia....aku sungguh xpaham pe la yg ssh sgt..

aku n en.somi dh aim n perati jek dia wat kje dr awl sampai la abis turn aku...dia nye wat kje la...lembap...pastu sebok ke hal org lain...sebelah tmpt cek ibu ngandung tu adlh tmpt cek bby..so dia sibuk duk layan mak2 yg bwk bby tu...pastu aku rsa stage yg tu x perlukan consultation pon coz nnt last stage nnt akan de sesi tuk consultation dr nurse yg duty aritu..so masalah nyer makcik nurse ni dia sibuk nk nyembang @ kasik consultation...dh nmpk rmai yg menunggu xperlu kott nk kasik consult or nk nyembang ngn patient...wat kje fokus la ckt...

so aku ppon dh sakit jiwa n ati...lps jek amik drh aku n en.somi g mkn...
pastu decide kalu lmbt gak nnt aku drop en.somi kat umh coz dia de exam aritu n aku g sendri jek la cek up tu...

sabo jek la...spoil aku nyer coti jek...

so nsb bek lps mkn trs kuar no aku..n xbyk ckp pon..nurse tu bebel2 nthen aku ckp bby n aku sendri pon sehat..xsampai 5m aku dh siap consult..next 15febuari baru jmp doc...jgn la nk suh aku Q lelama lagi..stresss okkk!!!!

so balik umh en.somi g kje aku kemas umh..n setel kemas umh..bongkang tido sampai en.somi balik kje...kihkihkih~

p/s :rasa nk tempek jek pic makcik nurse tu.....aiiisshhh~~~