Friday, 29 April 2011

ada ke patut

aku teringat masa aku nk kawen aritu

ayat di mana kekawan, n sedara mara belah husband aku ckp kat mak n aku sendrik

"bertuah siti kawen ngn man ni"

oh !!

tp pesal mak aku or sedara mara or kwn2 aku sendrik x ckp

"bertuah man kawen ngn siti ni"

cessss...cesss.....nak kata laki aku x bertuah la erk dpt aku...

ohh noooo!!!

reality nyer lain okk...~

mak aku aja jgn bongkak....xbaik berbangga diri, so aku mmg humble okk.(humble la sgt)..mn de cite yg baik2 tentang diri sendrik...aku cite yg buruk2 jek...

cth: "saya x pandai masak".so bila balik umh mama, xde la kena masak...hikhik~nmpk x???
strategy tu....hehehe..tp hakikat nyer......

en.chenta adakah aku yg terbaik..???? 

"kalu abg jawab TAK....hurrmm(siap la nnt)"

hu~

Friday, 15 April 2011

kerjaya

demm!

ari2 n tiap2 malam kalu tgk berita kes anwar n PRU sarawak..cess!!
aku tau ler mmg kena ada semangat kebangsaan dlm diri

tapi ...

kalu dah ari2 asik cite politik x ke sengal otak ni ha..
cuba ler korang citer pasal gaji nk naik ke..dpt bonus ke...kan ke GUMBIRA ati ini

huh!

tapi semalam aku tgk biter kat tv#, gtau inflasi kat Mesia ni akan naik lbey kurang 3.2% (giler okk)
tau x gaji aku sekarang ni adalah sama taraf ngn gaji golongan MISKIN TEGAR..korang tau x pe makna nyer kat ctu..??

kalu aku ngn thp gaji miskin tegar + ngn inflasi yg tinggi..

agak2 mmg aku kn move out dr umah tumpang aku ler makna nyer ni.
makan ubi kayu ceceh ngn kelapa...(tupon kalu aku de tnh kat belakang umah, kalu xde mkn angin jek la jawab nyer)...haih~

camne la kerajaan nk tangani masalah economi sekarang ini.xde pon aku tgk pembelaan ke atas golongan2 yg bergaji rendah cam aku nih.cba selaraskan standard gaji tuk students lepasan degree/ijazah dgn rate yg sewajarnya, kalu x ikut sue jek company tu (company aku skg ni).ni lps study dh la susah nk dpt keje,bila x dpt job mula kata graduan ni memilih keje..adakah perlu kita tidak memilih keje???

jawapan nyer MEMANG kita kena pilih keje.dh ko belajo bertahun2 tgk2 dpt keje cleaner jek..kerani jek..BOLEH kah??boleh tapi x kesian ke???...boleh ke student engineering oleh kerna x nak pilih keje dia keje as kerani...bOLEH kah???boleh kalu dia mmg nk job tu..tp x sian ke kat parent yg mmg berharap nk tgk anak depa2 ni jd engineer..??
mmg la aku yg pilih kerja ni,but jikalau de company2 beso nk amik aku keje fine.tapi ni apply job tp xdpt2...nk kata berputus asa kekadang de gak tapi stat jek nk down aku akan muhasabah diri.

(tapi aku stil berharap n tidak akan berputus asa)

so anybody yg nk hired aku x ...?? peliiss....amik la saya bekerja..he~

p/s: nk cari keje gn kabel pon x guna..ceehhh~

picasa

ni adalah hasil aku mengedit pic guna picasa

amacam,,???

ok x?

he~


Friday, 8 April 2011


di saat menulis entry ini
aku ngah last touch up aku nyer carry mark,
bizi kan aku skg..
hehehe

time2 nk carry marks memang ini lah environment nyer.
xmenang tangan nk setelkan keje
but
for tiz sem semua nyer bermula dgn teratur.so xde la semua keje last minit.tiz week aku leh print out carry mark,n hopefully tiz monday aku dh setelkan semua carry mark..

hoooyyeeeaaahhh~

sepah x meja gue..?? he~