Wednesday, 30 May 2012

Tuesday, 29 May 2012

pe la nk jadi nih..haishh~

pagi tadi cam bese aku siap2 nk g keje sambil mendukung zara...

so cam bese gak rutin harian bangun tidosusukan zara, n then letak kt atas tilam..tglkan dia tuk aku bersiap2 nk ke opis.so memula dia merengek2 n then sumbat puting, n aku masuk bilik pkai tudung touchup muka sikit,tetiba cam sunyi jek..upe nyer zara ngah layan perasaan n xlama pastu tgkdia dh tetido...weeehhhuuu...hehehe (jarang skg pagi2 dia tido,selalu merengek xmo tido.hhuhu)

nthen tgk jam masih awal, so biar la zara tido lama ckt pagi tu.akupon g la standby pe2 yang patut, cari kunci umah n kunci kete switch of lampu n kipas...but tang kunci kete, tetibaa...arrrgghhhh!!!mana la plok kunci aku nih????

cari punyer cari...addoiiyyyaaa dlm beg pump yg aku dh suh en.somi aku anta kat bonet kete pepagi tadi...camne tuh????aku pikir zara tido n aku leh la tun bawah amik kunci kat kete...tetiba gak..camne nk amik???kan kunci dlm kete yg telah berlock..???aarrrgghhh...(sampai xbetol aku pikir...adeehhh)

n nasib bek hpon aku xskali masuk dalam bonet kete tu...so tipon en.somi gtau kunci kete dlm kete, n dia ckp kasik dia 30minit..tgu la..jam pon makin mencemburui aku n zara..addeeehhh kompem lambat masuk keje ni..tp pedulik la...aku tgu la en.somi.

lebey kurang 30minit tu en.somi dtg jadi superman, penyelamat...so selamat la aku g keje arini..hehehe

p/s: makin pelupa aku ni sekang...haiisshh terpaksa la amalkan makan kismis lps ni...~

Thursday, 24 May 2012

Wednesday, 23 May 2012

hok aloh ~

halluu..halluu..halluuu...

malam tadi nyer citer.

perbualan antara cik puan isteri ngn encik somi

cik puan ct :

abg orang klaka or lawak x bang? de kwn org cakap org lawak kalu bcakap..hehehe
(sambil tesengeh2 cam kerang busuk tgu jawapan en.somi)

en.somi :

sayang kelaka???...lawakk??? 
(sambil tgk aku atas bawah, pastu aku dgr de org ketawak tebahak2)


p/s: see...pandai x aku wat lawak ... (hahahaaaa...hampeh kedu betol la laki aku ni..perli le tu...ceh!!)


writing an essay...

assalamualaikum...
halluu halluu halluu...semua, pekabo la kome2 diluar sana ye..arap2 sehat n gumbira la hendak nye yerk.. :)

this is third day zara wit her car seat..so fa she more comfortable with her car seat..siap landing n feeling2 cam nk tdo je bila dia kat dlm tu..thanks GOD, dia xbyk ragam wlaupon pg td dia muntah susu..(overload)

ok back to the topic td tu intro jek..keh3..

an essay, tajuk dia about myself..kacang giler kan tp bila nk wat essay in english..dia jadi kacang tu susah nk telan susah nk makan..huk~

tula aku..mmg sgt lemah english..tapi de ati nk further master..puuiii!! TAPI pedulik apa aku kan..aku yg nk stdy bukan korang..ahakz~..hahahaha!!

ok alkesah nyer aku nk sambung master MBA, so nk kena wat essay about myself.tp mmg susah lakan kalu dh english ko dlu dpt 6 jek.huk~tp xpe akal Allah beri tukberfikir gimana cara nk solve perkara2 ni..so aku cri pendekatan mudah...guna en.google tuk bantu aku..yeeaahhh!! SETEL!!

tapi xsetel lagi gak coz tetiba azam dtg bwk ink printer...aarrgghhh!!ilang mud nk wat essay coz tepaksa la saya setelkan filing saya dulu yerk..addoiiyyaa~

"I've been known to drift; go through different phases. Growing up I always perceived this aspect of myself as a hindrance of sorts. While I would observe my friends and peers continuing different specific pursuits, I was struggling to find things I liked enough to stick with. What I ceased to realize until recently, though, was that with each new interest and its subsequent failure to sustain my absorption, I was defining myself. In today's world there are so many different fields of interest, and I think it a shame that we are traditionally exposed to so little of them. I perceive there to be an underlying presence of ignorance in disregarding things without first experiencing them for yourself. In having participated in so many different activities, I'm confident that those to which I'm currently committed have naturally taken form with time and are of my true passions and talents."

Eric Hoffman


p/s:boleh gn kan sumber di atas x?nnt nk quote..hehehe..essay bout myself bk kena sampai quote2 ke erk???adehh!!

Sunday, 20 May 2012

mata belatuk...

cilok dr en.google

hai..hai..hai....

lagi post tuk kali ni

aiisshhh...mata ni jadi mata belatuk la...si mucuk ni bgn lak dia..elok2 tido bongkang dlm buai,bgn lak..nk tek la tu..huhu.n sekang xmo tdo lagi..mau org dukung dia jek plok..letih mak macamni...#tula abah dia la ni yg ngajo bedukung...adddddddddeeeeeeeehhhhhhhhh#

dah puas tido la simucuk tu, nk begayut kat t***k mak dia jek...pastu belahak muntah...kalu dh mcm ni mama n abah dia tepaksa la stay up...huk~

tdo la si mucuk ku sayang..ma n abah dh letih n ngantookkk ni...........~


p/s:dh de anak ni semua dh berubah..totally 360degre..hu~

Saturday, 19 May 2012

sempat tesengeh2 n besembang tu..


haii..assalamualaikum semua....

semalam aku de post tentang ank aku nk kena cocok tuk 2bln kan...haaa...alkesah mlm semalam setelah merempuh jammed kat mrr2 and lagi2 jammed kat flamingo coz nk ke klinik panel en.hasben kat pandan indah, akhir nya selamat suda simucuk aku tu dienjek kat kaki...

takott gak dia meraung xtentu hal n meragam n demam...so takat malam tadi sampai la ni ALHAMDULILLAH dia sgt betabah..sehat walafiat n gembira jek...#tp jgn le pasni dia wat hal plok kan..huk#

masa masuk jumpa doc n nk kasik injek tu aku dh nebes..coz cik nurse suh aku pegang tangan my mucuk so xde la dia meronta2 sgt...oh!! aku tgk ank aku kn injek ms 1st time aritu pon aku dh kesian..so mmg nebes n sedey la nk tgk dia kn injek...tp nok wak guane as emak xkan xnak pegang anak sendrik plak kan..so pegang dia sambil aku sembang2 ngan si mucuk tu.

skali doc injek, masuk jek ubat time tu dia dh meraung kuat..n aku cepat2 khayal kan dia ngn menambah sesi sembang menyembang ngan dia...so lps jek doc tu kuarkan jarum..dia tesengeh n keep continue besembang..see dia dh x nanges n meraung time tu..ohh!!#legaa makcik#

so otw balik tu aku kasik sumbat t***k senyap n tido sepanjang jalan...ohh!!#syukur makcik..ngeh3#
timbang berat dia pon dia dh makin semangat n membersar..last timbang dulu berat dia 3.5kg and skg dh 4.7kg..seronok mak dengar...anak ma sehat  #tesenyum lebar#

tgu la plak tuk 3rd shot nnt..pe la cite nyer yerk....so waiting for her age for 3month :)

p/s: she is strong like me ahakz~

Friday, 18 May 2012

Lil ZARA genap 2bulan

ini la budak mucuk yg dh 2bulan tu...hehehe~


hai..hai..hai....

lagi post tuk arini..hehehe

arini my lil zara genap 2bln, xsaba nk tunggu dia membesar dan membesar lagi..so malam ni dia akan kena cocok..huhu..arap2 dia tak meragam n demam la hendak nyer.hopefully zara kuat sama masa dia 1st shot aritu.

masa cocok 1bln tu dia nanges xhengat gak la..tp sumbat susu bdn ma dia trs senyap..n lps tu dia seperti biasa jek..tat y arap sgt kali ni xde pe2..risau la kalu dia demam,kompem aku panik n x tentu arah nnt..hoho..

so pepon doakan dia ok2 sajek ye.. :)

saya makin cengkung???

salam semua..hai..hai... pekabo la kamoo kamoo semua diluar sana ye?
arap2 sihat and gembira la hendaknya ok :)


aku dah start bertugas semalam, errrmmm....walaupon aku tak start mengajar lagi tapi dh kena masuk opis...ohhh!!tau x rasa semangat nak bekerja tetiba ilang tah kemana...yg datang hanya rasa malas la plak..huhuuhu...mana tak nya jiwa hati minda semua teringat kat my lil zara...oh!!

semalam hanya datang opis je, tp bila balik rasa letih penat yang amat sangat,kesian lil zara coz semalam semalaman aku rasa mengantuk n letih yang amat sangat..oh!!!camne la agak nya kalu dah stat ngajar kan...mcm dpt bayangkan jek badan ni akan berganda sakit n letih nya...huk~

boleh ke handle jadual kehidupan yang sememangnye 100% dah berubah..ohh!!

and akibat nya pagi tadi aku kelam kabut nak siapkan semua tambah lak lil zara xmo tdo lepas menyusu tu..hambeekk ko sr kul 6am sampai la aku nk g keje dia merengek mintak dokong...tp aku biar je...letih le asik nak bedokong jek..*ni abah dia la yg ajar...aiisshh*

tapi nasib bek masih sempat punch card, xde la merah huhuhu...tQ Allah kerna memudahkan keje..:)

sampai2 jek opismate ajak aku g brekfes...mmg kena bekfes la kan..kalu xmo la kelaparan..so mkn kat mamak..roti telo + horlicks panas..yuummyyy~alhmdlh kenyang la gak...n masa ngah mkn de 1 of my opismate ckp aku makin kurus n cengkung...ohhh!!!

kalu KURUS ye aku sangat gembira kalau CENGKUNG adeehhh..sedey nyer...mn tak org lps bersalin semua bdn naik bedebabdebab..tapi aku...cengkung..sdey2...myb kesan dr tabiat tido yang dh berubah...ohh!! xpe la semua nya demi my lil zara...sanggup pe saje.. :)
kurus n cengkung ke aku nih???mcm x je kan..kan...hehe~

so conclusion sapa nk kurus kn la mengandung dan bersalin...so selim n kurus plus cengkung la nnt...hahaha...

errkk??apakah???

p/s: meh sapa2 yg de FB vote for my lil zara :

Wednesday, 2 May 2012

gile lama

salam semua....

pergghh gile lama aku x hapdate blog aku nih..sampai nk view blog sendrik pon dh terkial2...dh maju skg blog ni nyer appearence...sampai xtau nk tekan butang mana tuk view nih...uiisshhh~nampak sgt cam aku dh nk buta IT..ceiitt!!!

alhamdulillah 18 march 2012 tepat jam 1418pm aku selamat melahirkan my lillte zara a.k.a NURAISYAH ZARA BT MUHAMMAD KAMARULZAMAN...itu pasal la blog aku ni sunyi sepi jek...hehehe

ni pon blh mengON9 jap coz my lil zara tdo..eiisshh meragam dia satu arini..letih plak badan...tp bila dia senyap n tersenyum2/tersengih2 ilang terus rasa letih tu...errmmm...dh de anak byk yg berubah kan

ok la short entry tuk latest news..nnt aku igt nk cite experience bersalinkan zara...

ini lah pengarang jantung saya sekarang :))