Monday, 19 November 2012

aku tak kan mampu..

assalamualaikum


arini sangat2 rasa tesentuh dengan berita2 tentang penduduk GAZA.

"YA ALLAH selamatkan lah mereka andai mereka mati matikanlah mereka dengan syahid.."

aku de tengok satu video kat YT cite pasal gaza, tak sampai ati aku nak tengok video tu.sedey sangat2..tu pon aku control jek air mata. mana tak nye, semua yang cedera kanak2,..duk tebayang kalulah aku berada kat situ, YA Allah duk tebayang muka zara..YA ALLAH lindungilah kami dari segala kejahatan di dunia dan di akhirat..

budak2 mana la tau apa2..apalah zalim sangat..tapi itulah ujian Allah S.W.T terhadap hamba nya...kat sana mereka berlumba2 nk jadi pejuang syahid..kat sini, tah ada tah tidak..aku sendri pon belum mampu nk jadi macam dorang kat sana tu...

bila tengok perkara2 macam ni bagus jgak, terasa insaf...sedang orang lain bergelut dalam kesengsaraan, tapi kita banyak yang dirungutkan...banyak yang x kena dengan apa yang Allah dah bagi..rasa syukur tu susah sangat nk lekat dalam diri...tapi bila tengok perkara2 macam ni barulah nk sedar diri...tu pun sekejap jek..

banyak kali dah aku cakap ngn diri sendri nak berubah..berubah demi cinta Allah, tapi susah sangat...masih kotor hati ini, masih ada yang tak kena..kenapa susah sangat ye???kadang2 terlupa yang suatu hari nanti akan tiba hari perhitungan..bila fikir takut..tapi hanya sekadar takut je...

"YA Allah...sudah jemu kah ENGKAU untuk sinari hati aku YA ALLAH...???YA ALLAH janganlah ENGKAU palingkan wajah MU untuk ku YA ALLAH...aku takut..sedarkanlah aku YA ALLAH..aku hamba yang lemah YA ALLAH, bantu lah aku, bantulah aku dan keluargaku, bantulah aku dan sahabatku, bantulah aku dan saudara2 ku, bantulah kami seluruh umatMU YA ALLAH..."

hari semakin hari semakin kejam...sudah makin banyak petanda yang Allah berikan..tapi masih gelapkah ati ini...masih lekakah aku...??

YA Allah KAU lah maha PEMurah lagi MAha Penyayang...bantulah kami, matikan lah kami dalam AgamaMU...aminn.....


Wednesday, 14 November 2012

soping sakan eh!!

www #4 (hentam jek la no ni ha..ngeh3)

hasil pancingan aku kat
TS ngn TESCO ampang..hehehe
penat bsoping...kita minum dulu..hik~



pesta makan

halluu..

last week family aku datang umah tapi tak complete la..akak aku izan, yang kat pahang, mak ayah n akak aku yana, yg kat putrajaya je yg ada.su zura and pian tak de.sorry ye yang tak de tu. muahehehe

kebetulan akak aku yang izan n mak ayah aku g hantar adik ipar dia bertunang kat sg.beso tat weekend..so before balik pahang dorang singgah umah aku dulu.relax2 before meneruskan perjalanan balik ke pahang semula.

mak n ayah, dorang balik petang ahad tu gak..biasa la ayah aku ni suka2 dia je nk balik bila2 masa.so mak n ayah bawak si wawa.coz wawa nak ikut atok dia balik dulu..mak si wawa ni, dia tak balik lagi coz ngah besoping kat giant belakang umah aku tu.

so akak aku a.k.a mak pada najwa sefamily ni dorang nak lepak2 dulu, malam nye baru nak gerak balik.so planning2 bersama en.hasben aku n en.hasben akak aku yana n izan..dorang sepakat nak g makan2 malam nye tu..aku tak tau pon coz sedap bongkang dalam bilik ngan cuk zara aku tu..tapi aku on jek mana yang ok..aku join jek...hehehhe

so malam lepas magrib kita orang siap2 g makan kat WILLIAM.."bayar2..give me my money"..hahahaha

sampai je william gerimis mengundang...adoii leceh ni kalu ramai tak leh la nk makan kat tempat berbumbung kompem penuh..harapan nye agar de la tempat kosong tuk ktorang ni ha...dah dengan bawak budak kecik bagai..kalu ujan memang potong stim ah kan...

so nasib baik..syukur....de tempat kosong..so ktorang pon order..aku siap sound,kompem ke nk amik order sorang satu ni...ye la..takut tak abis nanti...so semua cam ok jek nak main order sendrik2...siap2 order bagai..

sekali dh sampai makanan...haaa..haammmbeekk kau..semua dh tepinga2...gedabak pinggan..hahahaha..aku gelak je la...2 big bro aku..berpandangan je antara satu sama lain..ngeh3..siap pening2 pala time tu nak ngabeh kan..kehkehkeh..

jom layan pic ktorang melangsai n melicinkan segala makanan..hehehhe

muka ngah tunggu makanan..

1st dishes...hammbek ko..nasi goreng ketam setalam..

spegeti seafood..mak bapak seafood dh ni..huhuhu

beef steak (ijam nye)

beef steak (erol nye yg dia x lalu nak makan) keh3

makan...makan...makan...

akak aku (right) dh kekenyangan mkn ciken cop

weeehhuuu..bbuurrpp..ALHAMDULILLAH



my 2 big bro..

yum chaa...keh3

Friday, 19 October 2012

mungkin kali ini

haii... assalamualaikum...


esok nak g anta form MBA kat uum...

mintak2 kali ni adalah yang terbaik..

doa2 kan yang terbaik ye semua :)

Thursday, 18 October 2012

sunyi datang lagi

asslamualaikum....


halluu...hallluuu...halluuu..

yeah coti sem datang kembali..yehhu,,yeehhuu.ceh! cam aku lak yg nak bercoti kan..
..so sunyi pon datang la kembali..hehehhe
mana tak nye students makin lama makin kurang coz depa2 smua ramai yang dah abis paper so semua dh excited nak pulang ke kampung halaman..ceh ayat~skema babutt..kih3..alah mana tak nyer sama la cam aku zaman belajar2 dolu..asik nk balik umah jek tau nye..last paper dah x nye nk strugle giler2...tapi Alhamdulillah aku masa study dlu x best students pon LULUS la semua paper..xde kantoi okeh :))


bukan pe bila dah students takde makna nya aku pon aku rasa tempias2 coti tu.stil datang opis tapi xdok kijo..melangut jek la...kalu mati tu...boleh kata maati dek kebosanan..tapi selalu de jek management anta we ols ni g join team building la,seminar la, talk la...tapi selected person je la yang g kenkadang...tapi boleh la.. dari xdok wak gapo2 langsung kan..kan..

so aku sambil2 lepak2 makan2 nih de gak la rerajin kan diri wat note tuk sem depan..oleh kerna aku resource person for OMT115 (subject business) so ngah pulun gak la nak setelkan ni..padahal dr sem lepas lagi dh buat tapi x siap2 gak...(oh dasar pemalas sebenar nya.huk~)

ni we ols ngah planning nak bejimba2 kat mana for this sem..last2 sem byk aktiviti makan2 di tempat2 yang boleh tahan kesedapan n kebayaran nya...errmm...kunun nak rewards usaha masing2...nak harap management macam mimpi bulan jatuh keriba..so sendrik2 je la kan.... huurrmmm

for the whole sem ni xbyk benda berubah in terms of teaching n learning experience aku..biasa2 jek..maybe coz bisa alah tegal biasa...ari2 duk ngadap students yg ragam dia sama jek for every sem..kadang2 dh naik fed up jek nk layan...abis2...ikut la uols nk wat apa...boleh x camtu...huhuuh

selalu nye kalu nak masuk sem baru, aku de target n cara nk improve n solve the problems yg ralate ngn students..nak tak nak la kan..dah tanggungjawab.mulut jek selalu cakap "lantak la, biar la" tapi hati ni stil lagi berusaha nak wat yang terbaik..aku rasa semua yang jadi cikgu memang akan berperasaan bergitu..yela..mana x bangga kan kalu students yang kita ajar tu berjaya..NIKMAT nya tak terkata...seronok sesangat..padahal bukan dapat awards of the year pon..nama students aku nak kasik adiah bagai ..memang nan ado okehh...tapi xde pon penah mengharap students tu kasik adiah or pe,,ucapan terima kasih pon dah cukup menggembirakan ati..:))

errm..just wait for the new sem..de lebey kurang 1moth++ lagi nak bergumbira berjimba2..relax2 kan dulu jiwa perasaan n otak ni ha...masuk sem nnt baru pikir semua ni okeh..


chhiioooww~

p/s: arini mucuk zara dah genap 7bln.. and dia dh semakin sehat :)

Monday, 24 September 2012

satu peluang tapi mungkin bukan yang terbaik..

assalamualaikum...

halluu..hallu...


memang dah lama sangat x hapdate belog burok ni ha...aaiissh...bizi manjang..ni baru sempat nk sentuh lappy ni ha..sekang dah masuk study week tu yg relax sikit tu..dah xde class and carry mark pon dh setel tinggal nk kei in dalam template jek ni ha... :)

ALHAMDULILLAH Allah mudahkan semua kerja..ingat macam x sempat nak setelkan semua..


baru-baru ni aku de story pasal aku nak further master TPM kan, tp sbena nye aku de gak apply nk further master tp ni loan sendrik-sendrik nyer...dah dapat result..and skali lagi ALHAMDULILLAH successful..should be registration date dah closed but UiTM extend sampai 26 september ni..

taarraaaaa...

hati macam teruja and cam x saba nak sambung tapi...perancangan nye tak berapa nak suite with our family planning coz dpt mode class lps kerja..evening track...susah nanti mana nak kejar zara lagi...nak g class lagi, nak balik umah lagi...coz ingat memang dapat yang weekend but UiTm weekend just for EMBA..addeeehhh~

errmmm...discuss balik ngan en.hasben dia ok jek tapi aku plak yang rasa tak seronok, so final decision is tak jadi nak sambung, try next intake tapi kat uum branch kt shah alam memang weekend and partime..so lebih mudah n teratur sikit family nanti...

harap2 ini adalah pilihan terbaik untuk aku and family tercinta~



Wednesday, 29 August 2012

masih berjaga

salam lebaran semua :)

rasa nye sempat lagi nak wish "selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin"
mesti banyak memori indah di hari lebaran tahun ni kan?

tapi tgh pagi ni malas la nk cite sgt pasal ari raya.

ni masih lagi berjaga wlaupon jam dh cecah kul 1:00am..aaiisshh
ni semua akibat dari aku wat calculation akaun OMSA..aiiisshh

maklum la akauntan xterlatih n xde certificate langsung ni la jadi nye...tekial2 nk cari mana la ilang duit, mana lak timbul duitt...aiisshh..memnag susah..so salute la pada mereka2 yang begelar n memang bercita2 nk jd akauntan..aku dlu belajo basic akaun pon sipi2 jek nk fail (nasib bek lulus..alhamdullilah)

cian kat en.somi besenggang bijik mata gak tadi duk tlg aku kira duit...pastu tolong cuci baju n sidai baju..mekacih yerk :)) ..hehehhe

so ni dh setel leh nk tido ngn lena nye...sok nk ngadap boss, nk bentang report belanjawan..huhuhu

before nk pejam mata meh kita layan gambo di hari raya tahun 2012 ni... :D

theme color : purple (belah fmly n belah mertua, nsb bek sama theme..hehe)

left: abah, en.somi, liltle zara, uncle amat

left: abang, si mucuk muka masam, mE ~luvly famly~

left: abang n mE ;)

suuwwiitt kapel <3

left: abang, liltle zara yg muka shocking, mE

in law family
left: uncle amat, anty solehah, anty qila,
abah, lilte zara, mama, mE, abang

again~

and again~

1st line
end left: anty mila a.k.a atok mila
end right: anty linda a.k.a atok linda (ngeh3)

again
we are family <3<3

p/s:all those pic adalah pic kat kluang...1st raya with my family in law..nak wak guane ikut turn le dok..ngeh3..nnt la hapdate pic raya belah aku nyer family nyer pic yerkk...hehe :D

Friday, 20 July 2012

Ramadhan Kareem.. ahlan wasahlan.

hepi ramadhan tuk semua

moga ramadhan kali ini lebih bermakna dari yang sebelum nya.
moga ramadhan kali ini lebih memberi ganjaran pada kita
moga ramadhan kali ini lebih mengajar kita erti beryukur dengan segala nikmat DariNya
moga ramadhan kali ini lebih mengajar kita erti bersabar dengan segala dugaanNya

dan

aku harap ramadhan kali ni aku boleh bangun masak tuk sahur..huu
coz en.hasben kena makan heavy tuk sahur..ohh!!

dulu masa sekolah duk hostel kalu nk sahur bangun g dewan makan/dining..ceduk duduk suap..simple!
kalu xmo sahur..sambung jek tido..still leh pose..simple!

dulu masa duk bujang kat umah sewa...malas sahur..xyah bangun tido.
kalu nk sahur makan kurma 3biji air masak.cukup..simple!

masa bujang, paling malas pon kalu nk sahur...minum air..cukup..simple jugak!

tapi dah kawen.........

MASAK or BELI .. WAJIB bangun SAHUR!!!!




p/s: ALhamdulillah, dah kawen complete bersahur...xke dapat PAHALA tu...free jekan dapat pahala...xsusah pon..ALLAH tu kan SAYANG kat UMAT dia..so jangan malas2 bersahur :))

Tuesday, 17 July 2012

my mucuk

hallluuuu...

esok my mucuk genap la 4bln...weehhuuu..mucuk dh makin membesar..ahakz
tp xbest nye semalam amik my mucuk tok ma dia ckp dia kurang sehat...aaiiisshh..pa sudah jadi...???

tok ma cakap dia asik merengek takmo tido n badan cam panas sikit add on sore dia dh serak2 cam penyanyi rock...alamakk!!!

duk layan dia tidoq malam tadi...

so mlm tadi tepek cool fever n kasik ubat demam..
jadik nye arini aku x g keje..huk~
but its ok,demi anak seorang sanggup berkorban pe saja...walamak...hekhek..~
ibu sejati nih..hehehe

so tadi bawak g klnik doc cakap she's ok...xde demam just tekak dia berkahak sikit..myb bcoz of environment..kawasan yg sentiasa berabuk..
YES!! 
memang area umah aku ni sentiasa berhabuk coz depan umah aku ni adalah KILANG
oouuucchhh!! (sabo, sikit masa lagi mau move out meh..ammiinn)

so sekarang dia ngah tido lena..harap2 esok sudah kembali tersengeh cam kerang busuk ye ucuk.. :*

Friday, 13 July 2012

mintak-mintak rezki untuk aku

salam semua :)

harap-harap lepas ni de la turn rezki tuk diri aku nih...aku de kat post entry TPM tu..so aku dh apply dh tadi..

rasa kali ni aku macam betol-betol berharap aku dapat peluang ni..i do really wish tat it is my 1st step to becoming someone for future..walamakk~~hehehe

wish me luck ye :))

laman sesawang tersebut..meh apply ramai-ramai :)


tenaga pengajar muda (TPM)

lai..lai...
mana2 yang nak further study for Master n PhD scholar
meh click2 bawah ni

malang tidak berbau

assalamualaikum

hai..hai semua.. salam satu malaysia :)

lama sungguh nk menghapdate blog aku yg dh makin keusangan ni...lagi2 dh de my mucuk si zara lagi la susah aku nk menghapdate blog..

dlm 3minggu yg lps aku telah di terima tuk attend interview tuk sambung master MBA..dh semangat dh siap ganti class awl2 lagi..coz nk coti waktu tu..memang semangat giler siap training speaking london ngn zara..errmm...

skali ari isnin tu (interview ari selasa) en.hasben call suh amik zara...aku pon pe lagi angin xpasal coz before g keje dia dh janji nak amik zara petang tu..so leh la aku bepoyo2 lama sikit kat pasar depan kolej aku kalu en.hasben yg amik..tp petang tu gak tetiba dh lewat pon, aku ngah bepoya2 ngan adik aku dia call suh amik zara..pe lagi merempan x tentu hala la kan...dan2 tu aku suh adik aku cepat2 beli makan dia.terus ktorang caw cincau balik umah nak amik zara..

sambil dalam kete aku membebel2 x puas ati coz en.hasben gtau last minit...tapi nak wat camne amik gak la kan..so dah amik zara n nek umah..kunci lak mana la plak aku letak..ketuk2 pintu xmo bukak plak...merempan la lagi aku...aaiisshhh~

skali bila aku buka pintu jek...hampir2 aku pengsan menengok en.hasben..YA ALLAH tengok dia dh tebaring ngan darah2 bagai....nak pitam pon de masa aku tengok tu...memang hampir2 nak menitik air mata..menggigil2 rasa nyer...but aku cool kan diri...tapi still bebel2 gak coz en.hasben wat surprise benda2 ni.bebel2 tanya nape x gtau awal2...dia cakap takut aku lagi kalut nanti...aku dalam ati menyesal sungguh..berburuk sangka ngan dia sepanjang jalan tadi...hukhuk~

agak teruk gak la luka dia...dah la dia puasa aritu..n bcoz of pose tu la dia ni xcident.mamai x nmpk orang terus dia langgar...dia yg langgar orang ok....aaaiisshhh~nasib bek xde pe2..org yang dia langgar tu dia cakap xtau g mana..coz dh cabutt lari...kompius aku...bukan dia yang langgar hasben aku tp pesal dia lari plok...aaiisshh~

kaki dia luka agak beso gak la...asik bleeding jek..pastu lebam2 kat tangan...lutut dh rabak dah..teseret kat jalan...tak pasal2 aku jadi nurse x terlatih time tu...aku ajak terus g klinik dia cakap nanti la dulu coz dia xbuka puasa lagi..aku paksa buka puasa tapi dia sayang so tunggu dlm 20minit n then dia buka puasa, aku siap2 kan barang2 zara, aku mandi ala kadar n then solat maghrib..pastu ktorg g klinik yang terdekat..

aku ni dah la dh jarang sangat drive memalam..memang cam semut, semut pon lagi laju dari kete aku malam tu...sampai klinik kat belakang umah tu, kaki hasben aku dh berdarah2 dah..meleleh2...abis lantai klinik tu..so bawak masuk treatment room..doc tengok and doc cakap nak kena jahit tapi coz arteri tu dh putus so doc suh aku anta en.hasben g hospital...aaayyyaaakkk~hospital???serius aku memang tak tau jalan area KL n yg setempat...tapi en.hasben cakap...jgn isau dia tunjuk jalan..n we decide to go hospt. sg.buloh..senang.dari umah aku masuk jek DUKE nnt trs jmp Hospt. sg.buloh tu..ok..ok..aku menyakinkan diri..YES I CAN DO IT!!!

so kat highway tu aku bawak memang standard macam orang baru belajar kete kau!hambeekk...dari baper minit jek nak sampai sana skali aku yang bawak macam berjam2 baru sampai...dalam kul 10pm camtu ktorg selamat sampai kat sinun..

en.hasben g register sambil nek weelcha...hamboi aku tgk dh mcm usop weelcha lak en.hasben aku ni..hehehe..aku park kete kat bawah n then bawak zara naik atas..tengok en.hasben duk tunggu turn dia..and tunggu mak mertua n adik en.hasben skali...dalam masa 10minit camtu mak mertua aku sampai duk sembang2 sambil tunggu turn..tengok zara dh nak stat ngamok...mama cakap dia n kila balik dulu bawak zara..so aku n adik aku tunggu en.hasben

so dah cek semua..kaki en.hasben memang nak kena jahit...so we're wait for him...lebih kurang dalam kul12lebey camtu baru setel semua...so before balik umah mama..ktorg singgah makan dulu...giler lapa kott..adik aku bebel2 nasi kerabu dia xleh nak makan...(aku xterambil makanan2 yg aku beli kat pasar..hambeek semua kebulur..hahha)..dah aku x kira nasi dagang aku..semua basi camtu jek..so malam tu ktorg tido umah mama.adik aku siap mintak coti.tak keje dia esok nya..aku...errrmmm...pejam mata je la..xdpt la g interview MBA aku tu...errmm...xde rejeki la tu nama nyer..huhu~

tapi alhamdulillah sekarang en.hasben dah semakin sembuh and sehat :)

ni after jahit

after bejahit n takut nak cuci..burukkk!


after nurse x terlatih cuci the luka 

ni lepas bukak jahitan

makin beransur pulih 
p/s: abang lenkali dah tau 1st puasa x leh buat banyak keje...jangan nak rajin sangat...kan dah mamai...tengok orang pon dah nampak cam nampak ayam goreng...aaiisshhh APTB~

Monday, 18 June 2012

she's 3month

assalammualaikum..

halluu..haluu..haluu semua..pekabo erk?sehat2 la hendak nyer

arini my lil zara genap 3bulan...alhamdulillah my zara membesar ngn sehat n kuat..xpe la tak demok2 or chubby2 pon..asal zara sehat dh cukup bersyukur :)

zara skg dh x brapa nk tdo buai or else mama n abah dia yg x bagi tido buai nnt senang kalu g mana2 dh xyah berbuai pdhal malas nk enjut buai hehehe..susah kot kalu nk g mana2 nk kena angkut barang buai dia...sah2 bonet kete full ngn buai dia jek...

tapi kalu jalan jauh mmg kena prepare gak buai tu...coz zara aku rasa cam x suka jalan2 jek..dia mcm cepat penat...so malam kompem meragam..ubat dia adalah buai so jalan jejauh jek full bonet kete ngn besi buai dia, stroller bakul n segala bagai xcesori dia lah...cian mama n abah dia..bwk baju ckt jek coz dh x muat..huk~

lagi satu zara kalu dlm kete nk g memana mesti dia xmo tdo..sanggup mata bertahan..feveret dia adalah berdiri n mata melilau observed keliling dia...kalu aku baring or duduk kan dia..mst nanges...adeehhh letih mak okk..sepanjang jalan nk dukung kasik dia berdiri..n dia hya tido bila betol2 dia dh xleh tahan..ngamok2 ckt nthen kasik puting kaler ijau dia tu trs tdo...

wlapon dh 3bln zara masih lagi x de pe2 skills..contoh cam nk meniarap ke..nk tebalik kan badan ke..NO any signs yg menunjuk kan dia ke arah itu..isau gak...adakah pertumbuhan dia slow or itu adalah normal??errrmmmm~but zara sgt suka kalu de orang layan dia bersembang n kadang2 dia yg ajak kita bersembang..intro kalu dia ajak sembang adalah dia akan pandang tat person lama..nthen tersenyum2...means ajak borak2 la tu..yg selalu dia nk ajak borak adalah abah dia...kadang2 bila aku n en hasben sembang2 bedua dia pon nnt ikut nyampuk...ketawa tekekek....hahahahha..kadang2 lawak benar upe dia gelak takde gigi..hehehhe

aku harap zara membesar dengan sehat, arap sangat dia x kena pe2 sakit even demam skali pon...aku ni cepat panik...kalu dia meragam lebih2 ngn aku nanges n stress nanti..mcm mlm tadi dia duk merengek2 nak tido...aku pon stay up sekejap nthen tido pon mmg lah lewat kan..so skg sampai rasa aku cam kn migrain jek...ni gara2 aku ajak dia berjalan2 ke JJ rawang (anggun)...punyer la jauh upe nyer...sabo jek la.. :(
see ni pic dia nk ajk besembang :)

muka confius >)

kalu dia suka...ni la dia..abis basah baju
kena air liur dia..hok aloh

tu dia senjata ijau dia..xde ni susah ati lorhh..

muka baru bgn tido...~

p/s: my wish to look n be with her everyday every second anywhere and everwhere..... luv u so much my lil princess nuraisyah zara muhammad kamarulzaman 

Friday, 15 June 2012

Cutest Little One Contest

hai..hai..hai...semua...

aritu my lil zara join contest..so sekang dia nyer position is NO 8.. kira ok lah coz TOP 10.

tapi kalu leh aku nk dpt TOP 5...so meh la tolong n luangkan masa VOTE tuk si mucuk zara aku neh ye...hehehe

meh vote tuk bby zara saya :)

  1. cara2 nyer

    like tiz page 1st ---> http://www.facebook.com/LollyTot# n then vote for my lil zara kat cni ok ---> https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150943065732040&set=a.10150843805617040.471437.237235437039&type=3&theater

    tQ for voting .. luv much3 ♥♥

Thursday, 14 June 2012

si mucuk dh nk masuk 3 month ~wink~

hai..hai...haii semua...
assalamualaikum kamo-kamoo semua di luar sana
arap2 sihat la hendak nyer arini ye :)
si mucuk aku next week on monday (18jun2012) dh masuk 3bulan
jap jek rasa nyer dia makin membesar dengan sehat nyer 
SYUKUR..

ni masa dia 6bulan dlm my tummy :)


a day after deliver..at sg.buloh hospital..me..
strugle to BF her...huk~


yang ni a week after..kecik coet je ngn abah dia ..hehehe


yg ni plak when she is a month..got fever upe nyer..
cek up for a month doc mention she got a fever..
cian anak mama ni..huhu


ni latest pic ...2bln.. 4day before she is 3M



p/s: see dia membesar ngn sgt cepat kan...dh rajin ajak sembang ni mucuk ni..selalu nyer cik wa dia n abah dia la yg rajen layan...mama dia layan at midnite..huhuhu..naseb la kan...~

Monday, 11 June 2012

aku yang pendengki

haii...haiii...semua...

aku dengki ngn hasben aku..tgk google crome aku nyer theme


chelsea FC okk..
p/s: kalu dia on intenet kompem bebulu jek mata dia tgk theme ni kan...ahakz~

Friday, 8 June 2012

f.r.i.e.n.d

hai2...salam jumaat..moga semua dilindungi Allah dengan barakah yg berganda2.. :)

aritu cam nk cite pasal kawan la plak..
errmm..how can friend effect ur emosi, ur sorrounding???

aku rasa byk pengaruh kwn yg boleh influence diri kita..kalu kwn kita baik myb kita boleh jadi baik..kalu kawan kita xbape baik kita mungkin boleh ikut jadi x bape nk baik.kalu kawan kita malas kita myb jadi malas n kalu kwn kita rajin myb kita pon leh jadi rajin...see...byk yg kwn leh pengaruhi kita.

de orang bila rapat ngn seseorang they call themself as BFF ala yg cam paris hilton nyer cite tu..BEST FRIEND FOR EVER...de yg memang BFF tp selalu nyer bila dh BFF lagi2 org pompuan, bila kwn yg sorg tu dh lebeykan kwn yg lain mula la nk emo2..dh xjd BFF....errmmm...aku dh penat nk rasa zaman2 BFF ni...letih jek nk layan benda remeh2 ni...

so sekarang memang BFF aku adalah en.hasben tecinta...so mmg nk emo ke nk jeles ke nk majuk ke nk marah ke nk manje2 ke nk share gosip2 ke..semua kat dia sekarang..so kat luar semua org adalah kawan2 aku..wlapun bkn yg terbaik..tapi mereka adalah sahabat kawan dan rakan aku...

aku memang selalu nyer de masalah nk cari BFF coz myb aku cpt jeles (errkkk!!!jeleskah??..hhahahaha) atapun muka aku yg suka x amik peduli or muka yg x sentiasa alert ngn prob or gosip org lain menjadi faktor utama nape semua org xmo anggap aku BFF dorg...wakakakaka... tapi ADA AKU KESAH???puuiii~

aku de 2 pengalaman ngeri tentang BFF...semua masa aku hingusan dan masih belajar lagi.pengalaman tu buat aku fobia nk rapat ngn sesapa..so i was decide to kwn je ngn sesapa yg sudi nk kawan.n no more nk sayang lebih2an smp sanggup bodohkan diri..NO MORE...!!tambah lak bila dh makin nk menepos berakhir usia remaja ni and lagi2 dh kawen ni memang xde kose aku nk layan benda2 remeh ni...hehehe..

so diluar sana jgn la nk beriya sgt BFF2 ni...kang nnt mesti aku dgr gosip2 korg buruk2kan kwn2 @ bFF korg sendrik..puuiii!! xberguna ok..

p/s:kawan jek la sama rata...xbaik berat sebelah...idup ni bukan begantung ngn sorang jek kawan...yg berjasa pon kadang2 bkn BFF myb yg bukan BFF lgi byk berjasa...so marilah bekawan ngn adil n saksama ..peace yo!!

p/s: aku x dengki pon ye...tp kadang2 letih nk dgr kwn2 yg suka bemuka2 ni...depan BFF sendrik baik..belakang..humangaii....kalah setan bejanggut..lagi...peace yoo!!!hahahaha

Monday, 4 June 2012

ecewaahh...

tetiba nk tgk balik pic-pic aku kawen dulu...hik~
maklum la kan skg musim org kawen...so nk mengimbau zaman2 aku kawen aritu le..hehehe

ni masa lps akad nikah
org kuat

ni ngn kekawan aku (mlm)

ni pesal tah..ni pic lps akad nikah..salin baju lain

ni ngn my big family :)

cewahh..cewah... hik~

p/s: sekang alhamdulillah dh lebey setahun bersama...n lagi gembira dh dikurniakan seorg puteri yg mucuk macam lagi comey di mata mama n abah dia <3<3 "alhamdulillah"

Wednesday, 30 May 2012

Tuesday, 29 May 2012

pe la nk jadi nih..haishh~

pagi tadi cam bese aku siap2 nk g keje sambil mendukung zara...

so cam bese gak rutin harian bangun tidosusukan zara, n then letak kt atas tilam..tglkan dia tuk aku bersiap2 nk ke opis.so memula dia merengek2 n then sumbat puting, n aku masuk bilik pkai tudung touchup muka sikit,tetiba cam sunyi jek..upe nyer zara ngah layan perasaan n xlama pastu tgkdia dh tetido...weeehhhuuu...hehehe (jarang skg pagi2 dia tido,selalu merengek xmo tido.hhuhu)

nthen tgk jam masih awal, so biar la zara tido lama ckt pagi tu.akupon g la standby pe2 yang patut, cari kunci umah n kunci kete switch of lampu n kipas...but tang kunci kete, tetibaa...arrrgghhhh!!!mana la plok kunci aku nih????

cari punyer cari...addoiiyyyaaa dlm beg pump yg aku dh suh en.somi aku anta kat bonet kete pepagi tadi...camne tuh????aku pikir zara tido n aku leh la tun bawah amik kunci kat kete...tetiba gak..camne nk amik???kan kunci dlm kete yg telah berlock..???aarrrgghhh...(sampai xbetol aku pikir...adeehhh)

n nasib bek hpon aku xskali masuk dalam bonet kete tu...so tipon en.somi gtau kunci kete dlm kete, n dia ckp kasik dia 30minit..tgu la..jam pon makin mencemburui aku n zara..addeeehhh kompem lambat masuk keje ni..tp pedulik la...aku tgu la en.somi.

lebey kurang 30minit tu en.somi dtg jadi superman, penyelamat...so selamat la aku g keje arini..hehehe

p/s: makin pelupa aku ni sekang...haiisshh terpaksa la amalkan makan kismis lps ni...~

Thursday, 24 May 2012