Wednesday, 3 August 2011

majlis walimatul urus

it should be tajuk entry tu aku nk cite pasal ramdhan kareem...maklum la sekarangg kan bulan pose...so nk share la gak cite pasal bulan pose kali ni..tp tetiba tetengok pic kawan aku kawen td...so its better for me to cite pasal kawen ni dulu..

hehehe...semua orang akan plan dengan beriya2 bila tiba waktu dia nk kawen.plan nk wat kenduri grand2 meriah seronok cantik and semua la....tp de gak yg nk wat simple2 xnak membazir sgt, ckup mkn n semua yg hadir gembira itu sudah memadai...

len orang len ragam biasa la tukan..tak smua org de pandangan and pendapat yg sama. masing2 de pendapat dorg sendrik..so tak leh la nk argue sgt..

byk kali gak la aku attend wedding kwn2 aku..n mostly kwn2 aku ni duk jauh dr umh aku..so mmg kn travel 2-3jam baru la sampai at the destination...but its ok..demi kawan2 sekali seumo idup pe salah nyer bersusah2 dulu..nnt turn kita nnt, dia insyaAllah xde pe2 dia dtg (ooppss..aku dh kawen erkk??hehehe..no more kenduri kawen la kan..hehhe).

so byk kali gak la dtg n de gak la kdg2 cam rasa oh!cian nyer aku tecongok2 tanpa ada sapa2 yg nk entertain or sambut or layan diri ini...mmg x di sangkal bahawa time kenduri tu adalah time yg plg hectic n kucar kacir...and time tu gak la kita rasa yg waktu itu adalah waktu kita memperagakan dri sendrik n pasangan..mak andam pon kalu boleh suh kite cover n control cun sebaik mungkin...duduk jek dendiam atas pelamin...YES itu betul bcoz itu adalah hari istimewa ko n pasangan..

tapi bagi aku, and before kenduri kawen aku aritu ..so many times aku remind diri sendrik agar aku dpt entertain kwn2 aku yg dtg dekat or jauh(lagi2 yg jauh)ms kenduri aku..

tat y bila aku ingat balik time kenduri aku aritu, mmgg dh x mcm pengantin....ngah atas pelamin tu boleh aku bercakap2(tanpa suara) kat kwn2 aku suh depa2 ni tgu aku..n mmg xsenang duduk la..and lagi masa makan beradap tu boleh aku blah sensorang (without laki aku) g jumpa kwn aku n amik gambo sensorang ngn dia kat dlm umah bcoz of kwn aku tu dtg dr jauh..lantak la org nk kata apa pon, yg penting aku sedaya upaya berusaha tunjuk kan yg aku appriciate kwn2 aku yg dtg nk tgk aku..

bayangkan lah..kawan2 korg dtg dr jauh harap dpt amik gambo ngn ko n pasangan..dtg dr jauh nk jmp ko...n bcoz of ko protokol sgt, n control sgt kecuNan ko as pengantin sanggup ko x entertain kwn2 yg dtg jauh2 n then ko xlayan dorg..apakah perasaan dorg???...rasa cam .. ermmm...okk...yela ko kan tengah kawen...x layan aku pon xpe...

bagi aku benda tu cam sgt x bertanggungjawab..coz ko hargai la ckt pengorbanan kwn2 yg sanggup dtg dr jauh semata2 nk jmp ko...layan la dorg...jgn la nk protokol sgt...tu kan kenduri ko, xde salah nyer ko nk break the rules..xde effect pon..lagi menyenangkan kwn2 ada la..kompem kwn2 ko xkan rasa rugi dtg kenduri ko..coz ko sendrik layan dorg,,tp len la kalu korang artis ke, org2 bangsawan ke..kalu korang adalah golongan2 tersebut mmg sah2 la korg mmg kn berPROTOKOL..and smua org paham..tapi kalu ko takat rakyat n insan biasa...xde salah nyer pon....~

p/s: kalu plan nk kawen wat kenduri tu bialah jgn membazir..tak baikk...tuhan marah okk...

No comments: