Friday, 3 February 2012

ari rabu aritu

salam semua..jumaat yg penuh barakah la hendak nyer arini ye  :)

tp arini aku nk cite benda yg aku xpuas ati..agak2 nyer boleh x?
 boleh jek la yer..

alkesah ari rabu aritu cuti wilayah...and aku cek up..mmg ms cek up aritu pon aku mmg dh mtk appoinment ari rabu tu coz alang2 aku dh cuti so xyah la nk amik cuti pe bagai kan tuk g cek up...tgk list buku appoinment tu pon cam x ramai..so aku book la ari rabu ngn arapan aku xyah nk Q pepanjang cam ari selasa (selalu cek up aku ari selasa)

so pagi tu pon mmg appointment kul9am..so xyah la nk sharp sgt coz nnt Q jgak...so sesampai ke KK tu aku tgk kete byk je park kat tepi KK tu..sah2 mmg ramai org...mmg betol pon....punya la ramai org...just x isau coz tu include mak2 yg bwk anak2 dorg cek up gak..so aku xpect mcm bese jek la...

so as rutin aku cek up sampai2 amik no..(no aku adlh 141) nthen aku g kencing n cek air kencing..pastu tgu tuk turn cek pressure, berat bdn n cek aku nye kandungan dh bape minggu...so ni la turn yg paling aku bengang aritu....dr kul 9.00am sampai la kul 11lebey aku duk tgu turn no aku..coz selalu xde la aku menunggu punya lama...

makcik nurse tu upe nyer yg wat kje tehegeh2....bukan nyer byk pon kje dia kn buat..just tulis bape blood pressure, bape berat bdn n air kencing..tu jek pon..tu pon ko leh amik masa sampai 2jam...tu pon setelah de sorg lagi nurse yg muda sikit dr makcik nurse ni dh tolong dia....aku sungguh xpaham pe la yg ssh sgt..

aku n en.somi dh aim n perati jek dia wat kje dr awl sampai la abis turn aku...dia nye wat kje la...lembap...pastu sebok ke hal org lain...sebelah tmpt cek ibu ngandung tu adlh tmpt cek bby..so dia sibuk duk layan mak2 yg bwk bby tu...pastu aku rsa stage yg tu x perlukan consultation pon coz nnt last stage nnt akan de sesi tuk consultation dr nurse yg duty aritu..so masalah nyer makcik nurse ni dia sibuk nk nyembang @ kasik consultation...dh nmpk rmai yg menunggu xperlu kott nk kasik consult or nk nyembang ngn patient...wat kje fokus la ckt...

so aku ppon dh sakit jiwa n ati...lps jek amik drh aku n en.somi g mkn...
pastu decide kalu lmbt gak nnt aku drop en.somi kat umh coz dia de exam aritu n aku g sendri jek la cek up tu...

sabo jek la...spoil aku nyer coti jek...

so nsb bek lps mkn trs kuar no aku..n xbyk ckp pon..nurse tu bebel2 nthen aku ckp bby n aku sendri pon sehat..xsampai 5m aku dh siap consult..next 15febuari baru jmp doc...jgn la nk suh aku Q lelama lagi..stresss okkk!!!!

so balik umh en.somi g kje aku kemas umh..n setel kemas umh..bongkang tido sampai en.somi balik kje...kihkihkih~

p/s :rasa nk tempek jek pic makcik nurse tu.....aiiisshhh~~~

No comments: