Wednesday, 25 May 2011

takyah la belagak

semalam after visited en.chenta nyer cousin (wife dia baru bersalin), ktorg singgah makan kat kunang2 restoren...aku mkn benda yg sama cam 2ari lps aku mkn kat sinun..huuiii....aku sunguh mengidam makan meehun tomyam...(pdhal x pregnen pon) hehehe...boleh dikatakan terBAIkkk gak la tomyam kat ctu compare sebelum2 nih..(hampeh).myb dorg dh upah chef len kot...tu yg sedap tu kott...(entah ler..)

so after dh kenyang2 tu ktorg gerak balik...(umah gombak).and otw nk balik tu bawak pon relax2 jek la..bukan nyer nk masuk F1 pon kan tambah lak time tu ujan renyai2....pehal lak nk lelaju sesangat kan...so before nk masuk susur ke kiri (means menuju ke sri gombak from MRR2)de satu kete (beso n mahal pon x guna..cehhh!! n puii!!) bg high bem kat ktorg..nak sound suh laju la kan...but nk laju peplak.kkan nk masuk susur kiri n xsampai 200m dpn tu dh de traficlite..pejadah nyer ko nk high2 bem kat ktorg...????

tp ktorg kasik gak dia potong kete ktorg n tgk2 dpn dh MERAH..so ko kn stop gak kan....???xde plak ko nk langgar n high bem semua kete kat depan ko kan...tau pun traficlite tu merah???dh HIJAU ktorg still de kat belakang kete dia (see ko xde laju sgt sampai ktorg x leh nk kejar kan??)

so konklusi nyer...xyah la nk beriya2 laju padahal ko tau de trafic lite and kete banyak time ko drive sampai nk high2 bem kat org len x tentu pasal....and jangan ler korang igt kete korg beso n mahal leh sesuka ati nk bawak lelaju...kalu takat jalan raya kat malaysia ni yg bila pas ujan lubang sana lubang cini dh tahap lubang yg leh wat kolam...xyah berangan nk bawak kete lelaju cam ko nak masuk F1 la....wat jahanam rim tayar n kete ko jek nnt..

selebey nyer.boleh nk kasik alert kat pemandu len tp bior le kena pada tempat nyer..jgn nk belagak x sudah..and tolong la bwk and jadi pemandu berhemah ckt.kalu ko x pikir diri sendiri pikir la pemandu2 yg lain..dorg de family yg nk kena tanggung or jaga..if something happen kat dorg ko ke yg nk bertanggungjawab???

so lu pikir la sendrik ye...~

No comments: